У Білорусі штрафуватимуть за використання іноземних сайтів

4 Січня 2012
8605
4 Січня 2012
15:37

У Білорусі штрафуватимуть за використання іноземних сайтів

8605
У Білорусі штрафуватимуть за використання іноземних сайтів

Білорусів почнуть штрафувати за використання іноземного сегменту інтернету у комерційній діяльності. Таку відповідальність передбачає закон Республіки Білорусь від 25 листопада 2011 № 317-3.

 

Поправки до Кодексу про адміністративні правопорушення зобов'язують білоруських підприємців і компанії використовувати тільки ті сайти, які зареєстровані в національному сегменті мережі інтернет. Відповідний закон («Про внесення доповнень до Кодексу Республіки Білорусь про адміністративні правопорушення та Процесуально-виконавчого Кодексу Республіки Білорусь про адміністративні правопорушення») вступає в силу 6 січня 2012 року.

 

Як пише газета «Независимая», штраф в еквіваленті від $40 до $125 загрожує тим, хто буде намагатися пропонувати свої товари та послуги, розміщуючи інформацію на небілоруських сайтах. У стільки ж обійдеться постачальникам інтернет-послуг відкритий доступ до сайтів, заборонених на рівні держави.

 

Якщо в пунктах колективного доступу не буде налагоджений контроль за відвідувачами (ідентифікація абонентських пристроїв і користувачів, зберігання інформації про них і відвіданих сайтів), їм доведеться заплатити штраф, що відповідає сумі від $20 до $60.

 

Стежити за виконанням нових вимог уповноважені КДБ, МВС, КГК і податкові органи.

 

Поправки депутати нижньої палати парламенту прийняли ще навесні. У листопаді їх схвалила і верхня палата. Самі правила користування мережею інтернет в Білорусії сформульовані в указі президента № 60.

 

«Білоруські користувачі сьогодні становлять 2-3% від числа відвідувачів російських сайтів, - розповідає бізнес-консультант Олексій Шукаєв. - Що зробить компанія, створена для отримання прибутку, у випадку, коли з Білорусі прийде повідомлення про необхідність перенести свої сервери на місцевий майданчик? Правильно: поважаючи білоруське законодавство, вона заблокує доступ до своїх ресурсів з Білорусі, так як нелегально надавати інформаційні послуги вона не може, а робити це легально їй не вигідно», - міркує він. На думку експерта, виконання нової вимоги законодавства змусить білоруських правоохоронців складати близько 150-200 млн справ про адміністративні правопорушення на добу. За його даними, саме з такою частотою білоруси заходять на небілоруські сайти.



«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8605
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
kot
4499 дн. тому
Гуглите сами. То что нам ндействительно надо найдем.
bandero
4500 дн. тому
to alex Ага, не дозволяэ...
айтишник
4501 дн. тому
Пора уже вживлять чипы в мозги белорусам и транслировать туда гениальные мысли Белорус-баши, или же Бацьки всех белорусов.
alex
4501 дн. тому
простите, вы хоть почитали текст закона, а потом бы уже давали комментарии. Понимаю, "религия не дозволяе" погуглить и скачать общедоступный текст самого закона? а, пановэ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду