У 2012 році в Україні завершать 3-4 повнометражні художні фільми

27 Грудня 2011
12961
27 Грудня 2011
10:25

У 2012 році в Україні завершать 3-4 повнометражні художні фільми

12961
У 2012 році в Україні завершать 3-4 повнометражні художні фільми

В Україні до кінця 2012-го буде завершено три-чотири повнометражні художні фільми. Про це під час прес-конференції повідомила голова Державного агентства України з питань кіно Катерина Копилова, передає «Укрінформ».

 

«Зважаючи на те, що роботу над ними розпочато у вересні 2011-го, наприкінці 2012-го три-чотири ігрові повні метри побачить Україна», - зазначила вона.

 

Пані Копилова уточнила: це картини, виробництво яких розпочато за підсумками першого з двох конкурсів, проведених за новими вимогами впродовж 2011-го на отримання державного фінансування.

 

У 2011 році, за її словами, за державної підтримки було завершено три повнометражні художні фільми - «Звичайна справа» («Чи граєте ви у шахи») Валентина Васяновича, «Тойхтопройшовкрізьвогонь» Михайла Ільєнка та «Кохати чи вбити» Вілена Новака, а також кілька дебютних і документальних фільмів.

 

Найближча прем'єра відбудеться 19 січня 2012-го - це фільм «Тойхтопройшовкрізьвогонь» Михайла Ільєнка. Прем'єра картини Валентина Васяновича очікується у лютому 2012 року.

 

Голова Держкіно також нагадала, що другий конкурс на державне фінансування завершився 22 грудня. На нього надійшло 113 проектів, до другого етапу конкурсу пройшло 53, з них - 8 дебютних, 7 анімаційних, 7 дитячих, 19 неігрових і 12 ігрових, один з яких - короткий метр. Повний перелік цих картин з'явиться на сайті Держкіно у середу, 28 грудня. Очікується, що він буде затверджений наприкінці січня 2012-го.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12961
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду