Затримані раніше журналісти Lenta.Ru і «Коммерсанта» вільні (ОНОВЛЕНО)

18 Грудня 2011
8644
18 Грудня 2011
12:14

Затримані раніше журналісти Lenta.Ru і «Коммерсанта» вільні (ОНОВЛЕНО)

8644
У Казахстані тривають заворушення
Затримані раніше журналісти Lenta.Ru і «Коммерсанта» вільні (ОНОВЛЕНО)

Поліція казахського міста Жанаозена більше не має питань до спецкора Lenta.Ru Іллі Азара та його колег із російського «Коммерсанта» Володимира Соловйова і Василя Шапошникова. Як повідомляє Lenta.Ru, журналістів відпустили. Вони залишили місто та вирушили до обласного центра, Актау. 

 

Нагадаємо, трьох представників російських ЗМІ у Жанаозені затримали сьогодні зранку та протягом кількох годин тримали у відділку. Ці дії прокуратура Мангістауської області Казахстану пояснила тим, що на період надзвичайного стану у Жанаозені діють тимчасові обмеження на свободу пересування, використання радіо- і телеапаратури, аудіо- та відеотехніки, а також проводяться перевірки документів та особистий огляд речей і транспортних засобів. 

 

Як розповів Ілля Азар, на в`їзді в Жанаозен їх затримали автоматники та без жодних пояснень доправили до відділка. Під час затримання у кореспондентів відібрали частину особистих речей, у тому числі, фото і відеоапаратуру.

 

Кореспонденти прибули до Жанаозена для висвітлення заворушень. За офіційними даними, там загинули 11 людей і понад 80 постраждали, кілька десятків будівель було спалено. У місті запровадили надзвичайний стан та комендантську годину до 5 січня 2012 року.

 

16 грудня у Казахстані заблокували Twitter, сайти окремих видань та інформагентств. 
 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8644
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду