detector.media
18.12.2011 12:14
Затримані раніше журналісти Lenta.Ru і «Коммерсанта» вільні (ОНОВЛЕНО)
У Казахстані тривають заворушення

Поліція казахського міста Жанаозена більше не має питань до спецкора Lenta.Ru Іллі Азара та його колег із російського «Коммерсанта» Володимира Соловйова і Василя Шапошникова. Як повідомляє Lenta.Ru, журналістів відпустили. Вони залишили місто та вирушили до обласного центра, Актау. 

 

Нагадаємо, трьох представників російських ЗМІ у Жанаозені затримали сьогодні зранку та протягом кількох годин тримали у відділку. Ці дії прокуратура Мангістауської області Казахстану пояснила тим, що на період надзвичайного стану у Жанаозені діють тимчасові обмеження на свободу пересування, використання радіо- і телеапаратури, аудіо- та відеотехніки, а також проводяться перевірки документів та особистий огляд речей і транспортних засобів. 

 

Як розповів Ілля Азар, на в`їзді в Жанаозен їх затримали автоматники та без жодних пояснень доправили до відділка. Під час затримання у кореспондентів відібрали частину особистих речей, у тому числі, фото і відеоапаратуру.

 

Кореспонденти прибули до Жанаозена для висвітлення заворушень. За офіційними даними, там загинули 11 людей і понад 80 постраждали, кілька десятків будівель було спалено. У місті запровадили надзвичайний стан та комендантську годину до 5 січня 2012 року.

 

16 грудня у Казахстані заблокували Twitter, сайти окремих видань та інформагентств. 
 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY