Ігор Чайка зніматиме фільм про безпеку журналістів

15 Грудня 2011
11662
15 Грудня 2011
11:19

Ігор Чайка зніматиме фільм про безпеку журналістів

11662
У рамках проекту Міжнародної федерації журналістів (МФЖ)
Ігор Чайка зніматиме фільм про безпеку журналістів

Керівник студії Time Production та студії медіа-проектів «Вартові демократії» Ігор Чайка став продюсером та режисером фільму про безпеку журналістів. Цю інформацію він підтвердив «Детектор медіа» особисто.

 

«В Україні стартує проект Міжнародної федерації журналістів "Побудова культури безпеки, прав та незалежних стандартів для журналістів країн колишнього Радянського Союзу". Проект розрахований на два роки і буде реалізований одночасно в семи країнах колишнього СРСР: Україні, Росії, Білорусі, Молдові, Грузії, Вірменії, Азербайджані. Виконавцями проекту в Україні є Незалежна медіа-профспілка та Спілка журналістів України. Одним з важливих компонентів української частини проекту є створення документального фільму, присвяченого питанням безпеки журналістів», - розповів Ігор Чайка.

 

За словами продюсера, фільм буде побудовано на ключових розділах «Посібника з безпеки для українських журналістів», який було розроблено за підтримки МФЖ, Незалежної медіа профспілки України, Національної спілки журналістів та Шведської профспілки журналістів у 2007 році.

 

«Ми сподіваємось, що наша нова стрічка стане логічним продовженням документального циклу, створеного творчою групою студії медіа-проектів "Вартові демократії" в рамках проектів, присвячених стану та проблемам українських ЗМІ часів новітньої історії: фільми "Свобода "джинси"? Український контекст...", "Соло для медіа", "Журналістські розслідування в Україні. Факти, досвід, безпека", "Від атракції до шмельцу. Львівський віц", а також телевізійні проекти: "Обережно, "джинса"!" та "МедіаВарта. НЕетичні питання», - зазначає Ігор Чайка.

 

На думку продюсера і режисера, саме безпека роботи журналіста є однією з ключових проблем сучасних медіа, особливо на пострадянських територіях. «Втім, дуже часто ці проблеми пов‘язані з нехтуванням, а іноді і незнанням елементарних правил безпеки в роботі журналіста. Тож ми спробуємо на реальних резонансних випадках з досвіду вітчизняних журналістів разом з відомими медіа-експертами, юристами, фахівцями з безпеки ще раз нагадати про основні принципи та правила, що дозволятимуть репортерам, операторам, фотографам тощо уникати потенційно небезпечних ситуацій», - каже він.

 

Як повідомив Ігор Чайка, планується, що фільм стане важливим компонентом у донесенні ключових ідей проекту на прес-конференціях і семінарах в рамках національних кампаній з безпеки в семи країнах-учасницях проекту, тренінгах з безпеки журналістів. Фільм також буде розміщено в інтернеті, для того, щоб зробити його доступним для якомога ширшої аудиторії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду