Нобелівську премію миру отримала журналістка з Ємена

10 Грудня 2011
5449
10 Грудня 2011
17:19

Нобелівську премію миру отримала журналістка з Ємена

5449
Нобелівську премію миру отримала журналістка з Ємена
Нобелівську премію світу-2011 отримала журналістка і громадська активістка з Ємена Таваколь Карман (Tawakul Karman), повідомляє російський «Интерфакс». Цю нагороду вона розділила з президентом Ліберії Еллен Джонсон-Серліф та активісткою жіночого ліберійського руху за мир Леймою Гбові. Визнання вони здобули за «ненасильницьку боротьбу за безпеку жінок та за їхнє право на повноцінну участь у миротворчій діяльності».
 
 
 
Таваколь Карман - співзасновниця і голова організації Women Journalists Without Chains (WJC). Вона відома обстоюванням журналістських свобод в умовах нестабільної політичної ситуації у країні, спричиненої боротьбою за владу. Журналістка та її сім`я не раз зазнавала погроз і утисків. Зокрема, і Карман, і WJC було відмовлено у ліцензії на видавництво газети. 

Про ситуаацію у Ємені Карман підготувала звіт, який охопив період за останні півроку. У ньому засновниця WJC наголосила на зростанні випадків насильства по відношенню до єменських журналістів. Зокрема, у зівті йдеться про «щотижневі сидячих страйків на знак протесту проти заборони на інформування про ситуацію у країні засобами мобільного зв`язку». 
 
Як відзначають її колеги, Карман виступає не проти уряду країни, а проти заходів державної безпеки, що перешкоджають роботі ЗМІ.
 
Нобелівська премія миру (Nobels fredspris) — одна з п'яти Нобелівських премій, заснованих шведським індустріалістом та винахідником Альфредом Нобелем.
 
Вручається щороку 10 грудня, у річницю смерті Нобеля. Це єдина з-поміж усіх Нобелівських премій з церемонією нагородження не в Стокгольмі, а в Осло. Нобелівський лауреат одержує диплом, медаль, та документ, що затверджує розмір премії. На наступний день проводиться концерт за участю світових зрок, що транслюється у понад 150 країнах світу.  
 
«Детектор медіа»
Фото - http://donbass.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5449
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду