detector.media
10.12.2011 17:19
Нобелівську премію миру отримала журналістка з Ємена
Нобелівську премію світу-2011 отримала журналістка і громадська активістка з Ємена Таваколь Карман (Tawakul Karman), повідомляє російський «Интерфакс». Цю нагороду вона розділила з президентом Ліберії Еллен Джонсон-Серліф та активісткою жіночого ліберійського руху за мир Леймою Гбові. Визнання вони здобули за «ненасильницьку боротьбу за безпеку жінок та за їхнє право на повноцінну участь у миротворчій діяльності».
 
 
 
Таваколь Карман - співзасновниця і голова організації Women Journalists Without Chains (WJC). Вона відома обстоюванням журналістських свобод в умовах нестабільної політичної ситуації у країні, спричиненої боротьбою за владу. Журналістка та її сім`я не раз зазнавала погроз і утисків. Зокрема, і Карман, і WJC було відмовлено у ліцензії на видавництво газети. 

Про ситуаацію у Ємені Карман підготувала звіт, який охопив період за останні півроку. У ньому засновниця WJC наголосила на зростанні випадків насильства по відношенню до єменських журналістів. Зокрема, у зівті йдеться про «щотижневі сидячих страйків на знак протесту проти заборони на інформування про ситуацію у країні засобами мобільного зв`язку». 
 
Як відзначають її колеги, Карман виступає не проти уряду країни, а проти заходів державної безпеки, що перешкоджають роботі ЗМІ.
 
Нобелівська премія миру (Nobels fredspris) — одна з п'яти Нобелівських премій, заснованих шведським індустріалістом та винахідником Альфредом Нобелем.
 
Вручається щороку 10 грудня, у річницю смерті Нобеля. Це єдина з-поміж усіх Нобелівських премій з церемонією нагородження не в Стокгольмі, а в Осло. Нобелівський лауреат одержує диплом, медаль, та документ, що затверджує розмір премії. На наступний день проводиться концерт за участю світових зрок, що транслюється у понад 150 країнах світу.  
 
«Детектор медіа»
Фото - http://donbass.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY