Журналісти «Сегодня» проти відсторонення Гужви

10 Грудня 2011
10815
10 Грудня 2011
16:28

Журналісти «Сегодня» проти відсторонення Гужви

10815
Журналісти «Сегодня» проти відсторонення Гужви
Трудовий колектив газети «Сегодня» проти відсторонення головного редактора видання Ігоря Гужви від виконання його обов`язків. Про це йдеться в анонімній заяві журналістів, яку, за джерелами ТК, підтримала більшість колективу. 
 
Як стверджують автори звернення, вони поставили голову Наглядової ради видавничого холдингу ПрАТ «Сьогодні мультимедіа», директора з розвитку медійного напряму бізнесу «Систем кепітал менеджмент» (СКМ) Катерину Лапшину до відома про те,  що  «якщо Ігоря Гужву таки усунуть від виконання обов'язків (що можна розцінити як тиск на колектив у процесі трудового спору)», вони «звернуться до власника видання Рината Ахметову з проханням надати іншого представника замість Катерини Лапшиної для переговорів з трудовим колективом»
 
«Раніше на зустрічі з колективом Лапішна піднімала питання про можливість відходу Ігоря Гужви у відпустку. Головний редактор запитав про думку трудового колективу, і всі висловилися проти. Ми наголошуєио, що мова йде не про конфлікт Гужви і Громницької, а про конфлікт трудового колективу і генерального директора. І тому закликати піти у відпустку одного з членів трудового колективу безглуздо», - кажуть автори заяви.
 
З повним текстом заяви трудового колективу  «Сегодня» можна ознайомитися тут
 
Як повідомляла ТК, 9 грудня, із трудовим колективом «Сегодня» зустрілися учасники руху «Стоп цензурі!». Під час спілкування з ними Катерина Лапшина повідомила, що стосовно Ігоря Гужви буде проведено окреме розслідування, і він найближчим часом, можливо, піде у відпустку. Як розповіла заступник головреда «Сегодня» Оксана Омельченко, в Наглядовій раді обговорюють можливість відсторонення пана Гужви від виконання обов`язків головного редактора на період проведення розслідування.
 
 
Раніше Наглядова рада «Сьогодні Мультимедіа» прийняла рішенняпро проведення комплексного службового розслідування щодо дій генерального директора Олени Громницької, а також щодо організації роботи редакції під керівництвом Ігоря Гужви.  
  

8 грудня представники редакції «Сегодня» оголосили передстрайковий станчерез незгоду з редакційною політикою Олени Громницької. Вони висунули вимоги провести розслідування конфлікту і «припинити цензуру», а також припинити спроби звільнення підписантів заяви та на час розслідування відсторонити Олену Громницьку від виконання обов'язків генерального директора.

 

9 грудня на зборах трудового колективу Катерина Лапшина пообіцяла провести розслідування.

 

Раніше, 4 грудня, у редакції газети «Сегодня» було створено осередок профспілки у складі 68 осіб, в тому числі й головного редактора Ігоря Гужви. Головою осередку обрано Ольгу Гук. До комітету осередку ввійшли Ольга Гук та Ігор Гужва, Оксана Омельченко, до ревізійної комісії Галина Коваленко та Дмитро Коротков. За словами Ольги Гук, Ігор Гужва юридично не є роботодавцем, тому й увійшов до комітету осередку (як відомо, до виборних органів профспілки роботодавці входити не можуть).

  

«Детектор медіа» 
 
 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10815
Читайте також
18.01.2012 10:26
Юлия Рябчун, Валерий Калныш, «Коммерсантъ. Украина»
31 133
13.12.2011 08:30
Дмитрий Коротков, для «Детектор медіа»
32 192
12.12.2011 12:07
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ Украина»
26 318
12.12.2011 08:26
Христина Коновалова, для «Детектор медіа»
31 716
11.12.2011 13:24
Александр Сибирцев для «Украинская правда»
31 484
10.12.2011 01:10
Богдан Кутєпов
, «Відеотека»
3 584
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Г.Б.
4520 дн. тому
У р о д ы поцапались с у р о д а м и. Жаль, что не на арене цирка. Гниль газеты олицетворяет вонючка Бузина. Еще такого "правильного" в понимании донов главреда сыскать в Донецке будет сложно. Природа-мать редко ошибается. Подсадили соску Громницкую в банку к паукам - забава!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду