У Конкурсі матеріалів на тему журналістської етики визначено переможців (ФОТО)

6 Грудня 2011
7793
6 Грудня 2011
17:45

У Конкурсі матеріалів на тему журналістської етики визначено переможців (ФОТО)

7793
У Конкурсі матеріалів на тему журналістської етики визначено переможців (ФОТО)

У конкурсі матеріалів на тему журналістської етики переміг Володимир Торбіч, журналіст «Рівненського агентства журналістських розслідувань», за телепрограму «Медіакорупція» в рамках телепроекту «Четверта влада». Результати конкурсу були оголошені на урочистій церемонії сьогодні, 6 грудня.

 

 

 

Координатор проектів ОБСЄ в Україні Любомир Копай вітає переможця конкурсу Володимира Торбіча

 

Друге місце посіла Галина Шевченко з міста Олександрівки Кіровоградської області з публікацією «"Університети" після... університету» в інтернет-виданні «Хайвей».

 

 

 

Галина Шевченко (друге місце)

 

На третьому місті опинилися одразу двоє конкурсантів - Володимир Павлів з публікацією «Медіа і мораль: дилеми публіциста» в інтернет-виданні «Детектор медіа» та Олександр Ворошилов з міста Берегова Закарпатської області зі статтями «Країна суцільного плагіату» і «Моя маленька інвестиція...» в інтернет-виданні «Голос Карпат».

 

 

 

Голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий, координатор проектів ОБСЄ в Україні Любомир Копай, співробітник офісу координатора ОБСЄ в Україні Андрій Дзюбенко вітають Володимира Павліва з третім місцем

 

 

 

Олександр Ворошилов (третє місце) і Наталія Виговська (спеціальна премія)

 

Також організатори конкурсу вирішили відзначити спеціальними преміями ще двох фіналістів конкурсу - Наталію Виговську за публікацію «Журналистские драконы, этический кодекс и журналисты "от кутюр"» та Мар'яну П'єцух за матеріал «Незалежні медіа як перша влада: рецепт для України». Обидві конкурсні роботи були опубліковані на «Детектор медіа».

 

 

 

Володимир Мостовий, Любомир Копай і Андрій Дзюбенко вручають спеціальну премію Мар'яні П'єцух

 

Усі лауреати отримали сертифікати та грошові нагороди: за перше місце - 700 євро, за друге - 500 євро, за третє - по 300 євро, спеціальні премії - по 150 євро.

 

Як уже писала «Детектор медіа», конкурс на найкращий журналістський матеріал, що висвітлює питання журналістської відповідальності, професійної етики та саморегуляції, проводили координатор проектів ОБСЄ в Україні та Комісія з журналістської етики. Його метою було посилити дискусію в журналістському середовищі України щодо дотримання норм професійної етики, відповідальності українських журналістів, та ролі саморегулювання.

 

Роботи конкурсантів оцінювало журі, до якого увійшли члени Комісії з журналістської етики Сергій Штурхецький, Світлана Кабачинська та Валерій Іванов, головний редактор сайту Детектор медіа і заступник директора Могилянської школи журналістики Діана Дуцик, журналіст «Детектор медіа» Мар'яна Закусило і співробітник офісу координатора проектів ОБСЄ в Україні Оксана Полюга.

 

Конкурс тривав півроку, за цей час було подано 26 публікацій від 23 журналістів. Як відзначив координатор проектів ОБСЄ в Україні Любомир Копай, більшість учасників конкурсу - регіональні журналісти. «І це добре, адже саме в регіонах є певне нерозуміння того, що таке журналістська етика», - зауважив він.

 

 

 

Голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий і координатор проектів ОБСЄ в Україні Любомир Копай (у центрі) зі співробітниками офісу координатора проектів ОБСЄ в Україні Мар'яною Матковською та Андрієм Дзюбенком

 

Голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий, нагороджуючи переможців, повідомив, що приклади, які наводили у своїх матеріалах конкурсанти, будуть використані в посібнику з журналістської етики для вишів, які випускають журналістів. Таких навчальних закладів зараз в Україні 71, щороку їх закінчує понад 10 тис. випускників, але 80% із них не йдуть у журналістику. Разом з тим 60% співробітників журналістських колективів не є журналістами за дипломами, зазначив пан Мостовий.

 

Церемонією нагородження переможців конкурсу завершився проект «Сприяння підвищенню професійних стандартів і використання саморегулювання журналістами України», який виконував офіс координатора проектів ОБСЄ в Україні на запит Комісії з журналістської етики. У межах проекту були проведені чотири дводенні семінари (в Києві, Львові, Запоріжжі та Донецьку) для викладачів журналістики і місцевих журналістів.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7793
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
4544 дн. тому
Здається, Мостовий казав, що якраз 80% випускників журфаків НЕ йдуть в журналістику
Г.Б.
4544 дн. тому
Скажи, журналист, сколько монет взяла твоя рука в виде "премии" - СТОЛЬКО ТЫ И СТОИШЬ,
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду