Кабмін відправив на доопрацювання проект програми популяризації вітчизняної книги

5 Грудня 2011
7282
5 Грудня 2011
17:27

Кабмін відправив на доопрацювання проект програми популяризації вітчизняної книги

7282
Розробники просили забагато коштів на реалізацію програми
Кабмін відправив на доопрацювання проект програми популяризації вітчизняної книги

Уряд відправив на доопрацювання проект «Концепції державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної книговидавничої продукції та читання на 2013-2017 роки». Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив директор департаменту з видавничої справи і преси Держкомтелерадіо Олексій Кононенко.

 

Проект концепції програми, на реалізацію якої планувалося 1,5 млрд. гривень, розробили спільно «Об'єднання видавців» та Держкомтелерадіо. «Спочатку планувалися дві програми, а потім було вирішено об'єднати їх в одну. В уряді нас попросили доопрацювати проект, а саме уточнити деякі дефініції і розміри фінансування», - сказав Олексій Кононенко.

 

Проект концепції також пропонував створити фонд, який би ознайомлював громадськість з українською книгою за межами України, як це заведено у світі, повідомляє телеканал UBR.

 

«Сьогодні держава фактично викреслила книгу з переліку соціальних пріоритетів. В жодній програмі соціальній, гуманітарній ви не знайдете навіть терміну "книга"», - сказав президент «Об'єднання видавців» Олександр Афонін.

 

15 листопада Олександр Афонін відкритим листом звернувся до голови Верховної Ради Володимира Литвина з проханням вжити заходів щодо збільшення в державному бюджеті України на 2012 рік видатків на фінансування закупівлі книжок для бібліотек хоча б до рівня 40-50 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7282
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду