detector.media
05.12.2011 17:27
Кабмін відправив на доопрацювання проект програми популяризації вітчизняної книги
Розробники просили забагато коштів на реалізацію програми

Уряд відправив на доопрацювання проект «Концепції державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної книговидавничої продукції та читання на 2013-2017 роки». Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив директор департаменту з видавничої справи і преси Держкомтелерадіо Олексій Кононенко.

 

Проект концепції програми, на реалізацію якої планувалося 1,5 млрд. гривень, розробили спільно «Об'єднання видавців» та Держкомтелерадіо. «Спочатку планувалися дві програми, а потім було вирішено об'єднати їх в одну. В уряді нас попросили доопрацювати проект, а саме уточнити деякі дефініції і розміри фінансування», - сказав Олексій Кононенко.

 

Проект концепції також пропонував створити фонд, який би ознайомлював громадськість з українською книгою за межами України, як це заведено у світі, повідомляє телеканал UBR.

 

«Сьогодні держава фактично викреслила книгу з переліку соціальних пріоритетів. В жодній програмі соціальній, гуманітарній ви не знайдете навіть терміну "книга"», - сказав президент «Об'єднання видавців» Олександр Афонін.

 

15 листопада Олександр Афонін відкритим листом звернувся до голови Верховної Ради Володимира Литвина з проханням вжити заходів щодо збільшення в державному бюджеті України на 2012 рік видатків на фінансування закупівлі книжок для бібліотек хоча б до рівня 40-50 млн грн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY