WikiLeaks: В Україні теж є компанії, що моніторять інтернет

3 Грудня 2011
5755
3 Грудня 2011
12:39

WikiLeaks: В Україні теж є компанії, що моніторять інтернет

5755
WikiLeaks: В Україні теж є компанії, що моніторять інтернет
На WikiLeaks оприлюднено розміщено інтерактивну карту, де зазначено, які компанії моніторять телефонне та інтернет-спілкування у 25 країнах, пише «Українська правда».

«Ця індустрія не регулюється. Розвідувальні агенції, збройні сили та поліція можуть тихо та таємно перехоплювати дзвінки, брати інформацію з комп'ютерів без допомоги чи відома провайдерів. Фізичне перебування юзера може бути визначене за допомоги його мобільного телефона, навіть коли той перебуває в режимі stand by», зазначає WikiLeaks. І додає: «Телекомунікаційні компанії є наступними, коли справа стосується розкриття владі інформації про клієнтів – незалежно від країни».

Так, за даними WikiLeaks, в Україні моніторингом займаються  компанії: «Альтрон« та «Дельта».

«Альтрон» знаходиться у Харкові. За інформацією WikiLeaks, вона займається аналізом телефонних переговорів та інтернет-з'єднань. «Дельта» розташована  у Києві і, за даними сайту, займається аналізом телефонних переговорів.

Клієнтами компанії «Альтрон» є Міністерство внутрішніх справ, Міноборони, СБУ, Державна податкова адміністрація, Укрзалізниця, оператори мобільного зв'язку «Київстар», МТС, «Укртелеком», «Лайф» та «Білайн».

На сайті компанії «Дельта» зазначено, що серед послуг, які вона надає, є спеціальні аудіометоди для моніторингу та спостереження. Серед продуктів компанії зазначаються системи збору, запису та подальшої обробки інформації, яка передається через телефонну мережу. Також серед продуктів зазначене програмне забезпечення для декодування інформації, яка передається через інтернет.
 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5755
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду