detector.media
03.12.2011 12:39
WikiLeaks: В Україні теж є компанії, що моніторять інтернет
На WikiLeaks оприлюднено розміщено інтерактивну карту, де зазначено, які компанії моніторять телефонне та інтернет-спілкування у 25 країнах, пише «Українська правда».

«Ця індустрія не регулюється. Розвідувальні агенції, збройні сили та поліція можуть тихо та таємно перехоплювати дзвінки, брати інформацію з комп'ютерів без допомоги чи відома провайдерів. Фізичне перебування юзера може бути визначене за допомоги його мобільного телефона, навіть коли той перебуває в режимі stand by», зазначає WikiLeaks. І додає: «Телекомунікаційні компанії є наступними, коли справа стосується розкриття владі інформації про клієнтів – незалежно від країни».

Так, за даними WikiLeaks, в Україні моніторингом займаються  компанії: «Альтрон« та «Дельта».

«Альтрон» знаходиться у Харкові. За інформацією WikiLeaks, вона займається аналізом телефонних переговорів та інтернет-з'єднань. «Дельта» розташована  у Києві і, за даними сайту, займається аналізом телефонних переговорів.

Клієнтами компанії «Альтрон» є Міністерство внутрішніх справ, Міноборони, СБУ, Державна податкова адміністрація, Укрзалізниця, оператори мобільного зв'язку «Київстар», МТС, «Укртелеком», «Лайф» та «Білайн».

На сайті компанії «Дельта» зазначено, що серед послуг, які вона надає, є спеціальні аудіометоди для моніторингу та спостереження. Серед продуктів компанії зазначаються системи збору, запису та подальшої обробки інформації, яка передається через телефонну мережу. Також серед продуктів зазначене програмне забезпечення для декодування інформації, яка передається через інтернет.
 
Самі представники компаній заперечують, що займаються стеженням, і називають повідомлення WikiLeaks ахінеєю

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY