detector.media
01.12.2011 15:59
Міліція перевірятиме LB.ua через нецензурні коментарі
Редакція вбачає в цьому тиск, пов'язаний з публікацією резонансних розслідувань

Міліція готує перевірку інтернет-видання LB.ua через нецензурні коментарі на сайті. Редакція вбачає в цьому тиск і пов'язує його з публікацією резонансних розслідувань. Про це йдеться в повідомленні LB.ua.

 

1 грудня компанія Dream Line Holding, на сервері якої розміщено інтернет-видання LB.ua, повідомила редакцію LB.ua про те, що Головне управління з кіберзлочинності і торгівлі людьми МВС України у місті Києві просить надати «повні дані про фізичну або юридичну особу», на яку зареєстрований сайт LB.ua.

 

Свою вимогу Головне управління з кіберзлочинності і торгівлі людьми МВС у Києві мотивує тим, що громадянин Клімов В. М. звернувся в міліцію стосовно розміщення «на ресурсі www.lb.ua всесвітньої інформаційної мережі загального доступу Інтернет тестових повідомлень, що містять нецензурні висловлювання».

 

 


 

 

Редакція LB.ua заявляє, що звернення громадянина Клімова - всього лиш привід, на думку редакції, досить спірний з правової точки зору. «Прикриваючись зверненням людини, якого в принципі ніхто не змушує читати коментарі, що містять нецензурні висловлювання, які залишають відвідувачі LB.ua, співробітники МВС реалізують політичне замовлення. Суть якого - змусити замовчати одне з провідних інформаційних інтернет-видань України. Подібні випадки ми не раз спостерігали в країнах, у яких обмежують свободу слова», - йдеться в повідомленні редакції.

 

LB.ua пов'язує дії співробітників міліції з публікацією у виданні резонансних розслідувань Соні Кошкіної, Тетяни Чорновіл та інших журналістів, що стосуються зловживань представників влади.

 

LB.ua вимагає від МВС пояснень та сподівається на правову оцінку ситуації в прокуратурі та Комітеті з питань свободи слова Верховної Ради України.

 

Нагадаємо, влітку 2011 року міліція розслідувала справу про анонімні коментарі з погрозами на адресу Інни Богословської на «Українській правді» та «Корреспондент.net».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY