АМКУ збирає конфіденційну інформацію про гравців ринку платного телебачення

29 Листопада 2011
6714
29 Листопада 2011
19:15

АМКУ збирає конфіденційну інформацію про гравців ринку платного телебачення

6714
АМКУ збирає конфіденційну інформацію про гравців ринку платного телебачення

Понад 700 провайдерів програмної послуги і близько 20 дистрибуторів телепрограм отримали протягом останніх двох тижнів запити Антимонопольного комітету України (АМКУ) про надання інформації про їхню господарську діяльність, власників і конкурентів. Про це «Детектор медіа» повідомили в Асоціації постачальників і правовласників контенту (АППК), яка об'єднує гравців ринку платного телебачення.

 

Зокрема, АМКУ просить надати інформацію про кількість абонентів, починаючи з 2008 року, тарифні плани, використовувані технології, статутні документи, обов'язкову держзвітність, кількість програм, їх вартість по пакетах, постачальників контенту, строки дії договорів, відносини контролю, копії договорів з правовласниками тощо.

 

За даними АППК, офіційною підставою для збору інформації АМКУ вказує проведення дослідження ринку програмних послуг і виконання доручення голови АМКУ від 2.11.2011 № 13-01/651 відповідно до статей 17, 22 закону «Про Антимонопольний комітет України».

 

В Асоціації заявляють, що інформація, яку запитує АМКУ, має конфіденційний характер (АМКУ вимагає надати її в конвертах з поміткою «Для службового користування») і її розголошення може мати шкідливі наслідки для гравців ринку.

 

Президент АППК, народний депутат Олена Бондаренко вважає, що АМКУ насамперед повинен пояснити ринку, для чого збирається інформація, як вона буде використана і яким чином АМКУ забезпечить охорону конфіденційної інформації. «Детектор медіа» звернулася з відповідним запитом до АМКУ.

 

«Поскольку АМКУ не объяснил цели данной акции, а сбор данной информации АМКУ осуществляется впервые, на рынке сразу же стали циркулировать слухи о том, что кто-то с помощью админресурса в виде АМКУ пытается выяснить ситуацию на рынке платного ТВ и затем, воспользовавшись этой информацией, "подмять" рынок под одного-двух крупных операторов, - заявила Олена Бондаренко. - Поэтому мы вышли с инициативой провести круглый стол на базе АМКУ, собрать представителей отрасли, АМКУ, народных депутатов и экспертов. На данный момент мы получили согласие АМКУ провести данное мероприятие и их готовность объяснить свои действия. Надеюсь, что в рамках круглого стола отрасль получит полноценные ответы на свои вопросы».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6714
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду