АМКУ досліджує конкурентність ринку платного телебачення

1 Грудня 2011
5918
1 Грудня 2011
14:02

АМКУ досліджує конкурентність ринку платного телебачення

5918
Зокрема, наявність або відсутність ознак монополізації
АМКУ досліджує конкурентність ринку платного телебачення

Антимонопольний комітет України (АМКУ) проводить комплексне дослідження стану конкуренції на ринках кабельного телебачення та дистрибуції телепрограм. Про це «Детектор медіа» повідомили в прес-службі АМКУ, коментуючи причини збору конфіденційної інформації про гравців ринку платного телебачення.

 

За інформацією прес-служби, на сьогодні АМКУ та його територіальні відділення проводять комплексне поглиблене дослідження ринків програмної послуги, що надається з використанням багатоканальної кабельної телемережі. З цією метою територіальним відділенням Комітету надано доручення голови від 02.11.2011 № 13-01/651 із зазначенням обсягу інформації, який відділення повинні отримати для проведення повноцінного аналізу.

 

Крім того, АМКУ надіслав запити щодо надання інформації до суб'єктів господарювання, які володіють виключними майновими правами на розповсюдження в межах України телерадіопрограм - правовласників (дистриб'юторів) телепрограм.

 

«За результатами аналізу всієї отриманої інформації Комітет проведе комплексне дослідження стану конкуренції на цих ринках. Комітет визначить динаміку конкурентного середовища впродовж декількох років, тенденції та подальші перспективи розвитку конкуренції, наявність або відсутність ознак монополізації. Водночас, у разі виявлення під час виконання зазначеного доручення ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, органи Комітету вживатимуть відповідні заходи», - йдеться у відповіді АМКУ на запит «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, що понад 700 провайдерів програмної послуги і близько 20 дистрибуторів телепрограм отримали протягом останніх двох тижнів запити АМКУ про надання інформації про їхню господарську діяльність, власників і конкурентів. АМКУ просить надати її в конвертах з поміткою «Для службового користування». Водночас самі гравці ринку платного телебачення вважають, що розголошення конфіденційної інформації може мати для них шкідливі наслідки.

 

Відповідаючи на ці застереження, в АМКУ заявили, що конфіденційна інформація використовується відповідно до чинного законодавства. А відповідно до ст. 21 та 221 закону «Про Антимонопольний комітет» суб'єкти зобов'язані на вимогу АМКУ подавати інформацію, в тому числі з обмеженим доступом, у визначені комітетом строки.

 

«Інформація з обмеженим доступом (конфіденційна інформація) повинна бути відповідним чином позначена та подана в окремо опечатаному конверті (на конверті повинно бути зазначено "інформація з обмеженим доступом"), і буде використана згідно з чинним законодавством», - наголосили в АМКУ.

 

«Захист такої інформації забезпечується відповідно до Інструкції про порядок обліку, зберігання, розмноження і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять службову інформацію, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27 листопада 1998 року № 1893, зі змінами і доповненнями», - зауважили в прес-службі Комітету.

 

Також прес-служба нагадала, що АМКУ є державним органом зі спеціальним статусом, метою діяльності якого є забезпечення державного захисту конкуренції у підприємницькій діяльності. І закон «Про Антимонопольний комітет України» надає Комітету повноваження проводити дослідження ринку, визначати межі товарного ринку, а також становище, у тому числі монопольне (домінуюче), суб'єктів господарювання на цьому ринку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду