detector.media
29.11.2011 19:15
АМКУ збирає конфіденційну інформацію про гравців ринку платного телебачення

Понад 700 провайдерів програмної послуги і близько 20 дистрибуторів телепрограм отримали протягом останніх двох тижнів запити Антимонопольного комітету України (АМКУ) про надання інформації про їхню господарську діяльність, власників і конкурентів. Про це «Детектор медіа» повідомили в Асоціації постачальників і правовласників контенту (АППК), яка об'єднує гравців ринку платного телебачення.

 

Зокрема, АМКУ просить надати інформацію про кількість абонентів, починаючи з 2008 року, тарифні плани, використовувані технології, статутні документи, обов'язкову держзвітність, кількість програм, їх вартість по пакетах, постачальників контенту, строки дії договорів, відносини контролю, копії договорів з правовласниками тощо.

 

За даними АППК, офіційною підставою для збору інформації АМКУ вказує проведення дослідження ринку програмних послуг і виконання доручення голови АМКУ від 2.11.2011 № 13-01/651 відповідно до статей 17, 22 закону «Про Антимонопольний комітет України».

 

В Асоціації заявляють, що інформація, яку запитує АМКУ, має конфіденційний характер (АМКУ вимагає надати її в конвертах з поміткою «Для службового користування») і її розголошення може мати шкідливі наслідки для гравців ринку.

 

Президент АППК, народний депутат Олена Бондаренко вважає, що АМКУ насамперед повинен пояснити ринку, для чого збирається інформація, як вона буде використана і яким чином АМКУ забезпечить охорону конфіденційної інформації. «Детектор медіа» звернулася з відповідним запитом до АМКУ.

 

«Поскольку АМКУ не объяснил цели данной акции, а сбор данной информации АМКУ осуществляется впервые, на рынке сразу же стали циркулировать слухи о том, что кто-то с помощью админресурса в виде АМКУ пытается выяснить ситуацию на рынке платного ТВ и затем, воспользовавшись этой информацией, "подмять" рынок под одного-двух крупных операторов, - заявила Олена Бондаренко. - Поэтому мы вышли с инициативой провести круглый стол на базе АМКУ, собрать представителей отрасли, АМКУ, народных депутатов и экспертов. На данный момент мы получили согласие АМКУ провести данное мероприятие и их готовность объяснить свои действия. Надеюсь, что в рамках круглого стола отрасль получит полноценные ответы на свои вопросы».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY