Стартував телеканал TVi Europe

22 Листопада 2011
12818
22 Листопада 2011
17:36

Стартував телеканал TVi Europe

12818
Поки що нічим не відрізняється від ТВі
Стартував телеканал TVi Europe

22 листопада стартував телеканал TVi Europe - європейська версія каналу ТВі. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор ТВі Микола Княжицький.

 

Обидва канали розташовані поруч на супутнику Amos, але на різних частотах. Сигнал піднімається з аплінку СТБ.

 

За словами пана Княжицького, канали поки що нічим не відрізняються - у них однаковий контент і один і той самий логотип. «Загалом це один канал на двох частотах з різними ліцензіями (українською та польською), для того щоб ми могли вільно розповсюджуватися і в Європі, і в Україні. Але в майбутньому ми передбачаємо, що на TVi Europe буде більше програм європейських, а на ТВі - більше інформаційних. Це залежить від того, чи отримають наші журналісти ліцензію на створення інформаційного каналу "Інфо24". Якщо її отримаємо, тоді будемо розводити ці два канали», - розповів гендиректор ТВі.

 

Коли саме з'являться відмінності в контенті, пан Княжицький поки що сказати не може: «Це залежить від того, чи зможемо ми витримати два канали. Також наші плани залежать від політичної ситуації. Якщо в українського каналу будуть проблеми в Україні, тоді залишиться тільки один європейський».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 14 червня канал TVi Europe отримав ліцензію польської Національної ради радіо і телебачення на супутникове мовлення, а 20 червня був презентований у Варшаві. Акціонерами телеканалу є Микола Княжицький (мажоритарний) і власник ТВі Костянтин Кагаловський.

 

Планувалося, що TVi Europe вийде в ефір восени на супутнику AMOS, а розвитком нового проекту мав займатися головний редактор ТВі Віталій Портников. Пан Княжицький запевняв, що TVi Europe - це «абсолютно інший канал», порівняно з ТВі. Хоча основу мовлення каналу мали становити новини і власні проекти ТВі (зокрема, документальні фільми), а також новини і програми польських каналів-партнерів. TVi Europe повинен був мовити українською та польською мовами (67% і 33%, відповідно). Інвестиції в проект мали становити $5 млн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12818
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду