detector.media
22.11.2011 17:36
Стартував телеканал TVi Europe
Поки що нічим не відрізняється від ТВі

22 листопада стартував телеканал TVi Europe - європейська версія каналу ТВі. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор ТВі Микола Княжицький.

 

Обидва канали розташовані поруч на супутнику Amos, але на різних частотах. Сигнал піднімається з аплінку СТБ.

 

За словами пана Княжицького, канали поки що нічим не відрізняються - у них однаковий контент і один і той самий логотип. «Загалом це один канал на двох частотах з різними ліцензіями (українською та польською), для того щоб ми могли вільно розповсюджуватися і в Європі, і в Україні. Але в майбутньому ми передбачаємо, що на TVi Europe буде більше програм європейських, а на ТВі - більше інформаційних. Це залежить від того, чи отримають наші журналісти ліцензію на створення інформаційного каналу "Інфо24". Якщо її отримаємо, тоді будемо розводити ці два канали», - розповів гендиректор ТВі.

 

Коли саме з'являться відмінності в контенті, пан Княжицький поки що сказати не може: «Це залежить від того, чи зможемо ми витримати два канали. Також наші плани залежать від політичної ситуації. Якщо в українського каналу будуть проблеми в Україні, тоді залишиться тільки один європейський».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 14 червня канал TVi Europe отримав ліцензію польської Національної ради радіо і телебачення на супутникове мовлення, а 20 червня був презентований у Варшаві. Акціонерами телеканалу є Микола Княжицький (мажоритарний) і власник ТВі Костянтин Кагаловський.

 

Планувалося, що TVi Europe вийде в ефір восени на супутнику AMOS, а розвитком нового проекту мав займатися головний редактор ТВі Віталій Портников. Пан Княжицький запевняв, що TVi Europe - це «абсолютно інший канал», порівняно з ТВі. Хоча основу мовлення каналу мали становити новини і власні проекти ТВі (зокрема, документальні фільми), а також новини і програми польських каналів-партнерів. TVi Europe повинен був мовити українською та польською мовами (67% і 33%, відповідно). Інвестиції в проект мали становити $5 млн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY