Азаров закликав міністрів частіше спілкуватися зі ЗМІ

9 Листопада 2011
10614
9 Листопада 2011
12:18

Азаров закликав міністрів частіше спілкуватися зі ЗМІ

10614
Азаров закликав міністрів частіше спілкуватися зі ЗМІ

Прем'єр-міністр Микола Азаров вимагає від міністрів частіше спілкувати з пресою. Про це він сказав під час засідання Кабміну 8 листопада, пише «Українська правда».

 

«Журналісти скаржаться, що шанс поспілкуватися з конкретним міністром є лише на засіданні Кабінету міністрів. Це неприйнятно. Вимагаю від усіх членів уряду - знаходьте час, плануйте регулярні прес-конференції, зустрічі з представниками ЗМІ», - сказав пан Азаров.

 

Також він закликав міністрів «негайно» реагувати на критику та привертати увагу до позитивних зрушень: «Тому що очевидний перекіс у бік негативу дезорієнтує суспільство. Не все так погано у нас, як комусь хочеться це подати. А без позитивного мислення розвиток країни і суспільства неможливе».

 

Микола Азаров також доручив супроводжувати «абсолютно всі проекти нормативних актів на виконання національного плану дій, який виноситься на розгляд уряду» інформаційною довідкою щодо проекту, «тобто аргументацією, чому це необхідно суспільству».

 

Окрім цього, прем'єр-міністр бачить необхідність проаналізувати роботу прес-служб, управлінь інформації та комунікації всіх міністерств та відомств.«Доручаю протягом місяця зробити такий аналіз у своїй сфері управління, а секретаріату Кабміну проконтролювати та узагальнити цей аналіз і внести пропозиції щодо вдосконалення інформаційної роботи. Залучайте фахівців, консультуйтеся, не соромтесь вчитися, як донести до людей вашу роботу. Це ваша відповідальність», - сказав він.

 

Також пан Азаров додав, що одне з найближчих засідань уряду буде присвячено тому, як урядові органи працюють із зауваженнями і пропозиціями громадськості.

 

Нагадаємо, під час засідання міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання в Україні законодавства про свободу слова та захист прав журналістів журналісти поскаржилися на погіршення умови роботи репортерів в уряді. Зміни в роботі урядового прес-центру сталися восени, коли після ремонту приміщення прес-центру перенесли від зали засідань уряду на інший поверх.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10614
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду