Луганська міськрада: Концепція розвитку зовнішньої реклами на конкуренцію не впливає

2 Листопада 2011
8249
2 Листопада 2011
17:30

Луганська міськрада: Концепція розвитку зовнішньої реклами на конкуренцію не впливає

8249
Луганська міськрада: Концепція розвитку зовнішньої реклами на конкуренцію не впливає

Луганська міська рада стверджує, що демонтаж рекламних засобів на території міста є правомірним. Також влада не вважає обов'язковим погоджувати з Антимонопольним комітетом Концепцію розвитку зовнішньої реклами у Луганську, згідно з якою і проводиться демонтаж. Так «Детектор медіа» прокоментував перший заступник луганського міського голови Маноліс Пілавов заяви рекламістів Луганська щодо незаконності знесення рекламних щитів.

 

Нагадаємо, нещодавно рекламні компанії, зокрема «Довіра Аутдор», «Перехід Аутдор», Gallery Plus заявили про незаконний демонтаж рекламних площин міською владою Луганська. За словами Маноліса Пілавова, демонтаж рекламних засобів здійснюється на підставі відповідних рішень виконавчого комітету Луганської міської ради у відповідності з Порядком демонтажу рекламних засобів, затвердженим рішенням Луганської міської ради від 30.07.2008 № 37/10. Причиною демонтажу міська рада називає благоустрій міста і посилається на проект рішення виконкому міськради від 09.02.2011 № 61 «Про затвердження концепції розвитку зовнішньої реклами у м. Луганську на 2011-2016 роки».

 

Як зазначала юрист Наталія Прозоровська, за своїм змістом та за своїми ознаками ці рішення підпадають під ознаки регуляторного акту, який обов'язково має погоджуватися з Антимонопольним комітетом.

 

У свою чергу Маноліс Пілавов уточнив, що статтею 20 Закону України «Про Антимонопольний комітет України» передбачено, що органи місцевого самоврядування зобов'язані погоджувати з Антимонопольним комітетом України, його територіальними відділеннями ті проекти нормативно-правових актів та інших рішень, які можуть вплинути на конкуренцію, зокрема, щодо створення суб'єктів господарювання, встановлення і зміни правил їх поведінки на ринку, або такі, що можуть призвести до недопущення, усунення, обмеження чи спотворення конкуренції на відповідних ринках.

 

За словами заступника міського голови, Концепція не впливає на конкуренцію суб'єктів господарювання Луганська: «Визначення терміну "концепція" - (лат. сonceptio - розуміння, система), надано зокрема у словнику Борисова А.Б. "Великий економічний словник" (М.: Книжковий світ, 2003. - 895 с.). Відповідно до наданого тлумачення терміну "концепція" - це  задум, що визначає стратегію дій при здійсненні реформ, проектів, планів, програм; система поглядів на процеси і явища в природі і в суспільстві. Згідно змісту Концепції розвитку зовнішньої реклами у м. Луганську на 2011 - 2016 роки, затвердженої рішенням виконавчого комітету Луганської міської ради від 09.02.2011 № 61 вона формулює цілі, зміст, напрямки, пріоритети та завдання організації зовнішнього рекламного оформлення міста разом із визначенням принципів та засобів її реалізації. Сукупність механізмів їх здійснення становить політику органів місцевого самоврядування у сфері зовнішньої реклами. Таким чином, виходячи зі змісту поняття "концепція" та самої Концепції, затвердженої вищевказаним рішенням виконавчого комітету Луганської міської ради, стає зрозумілим, що її положення безпосередньо не можуть впливати на конкуренцію та призвести до недопущення, усунення, обмеження чи спотворення конкуренції на відповідних ринках, оскільки Концепція  визначає лише стратегію дій при здійсненні реформ, проектів, планів та програм у сфері розповсюдження зовнішньої реклами».

 

На питання, які рішення має намір прийняти міська рада, щоб досягти компромісу з представниками рекламного бізнесу, пан Пілавов відповів: «Ніяких пропозицій від представників рекламного бізнесу до виконавчого комітету Луганської міської ради не надходило. Єдиним бажанням розповсюджувачів зовнішньої реклами є залишення ситуації без змін та продовження строків дії дозволів на розміщення зовнішньої реклами ще на 5 років».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8249
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду