Нацрада через суд видала телеканалу «Київ» ліцензію на місце в МХ-5

2 Листопада 2011
17681
2 Листопада 2011
16:08

Нацрада через суд видала телеканалу «Київ» ліцензію на місце в МХ-5

17681
Нацрада через суд видала телеканалу «Київ» ліцензію на місце в МХ-5

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 2 листопада прийняла рішення видати державному комунальному підприємству ТРК «Київ» ліцензію на мовлення в мультиплексі МХ-5 у Києві. Таким чином Нацрада виконала постанову Окружного адміністративного суду міста Києві від 14 жовтня 2011 року.

 

Як пояснив на засіданні голова Нацради Володимир Манжосов, телеканал «Київ» сплатив ліцензійний збір за перемогу в конкурсі на МХ-5 із затримкою у два дні. «У нас були сумніви, чи маємо ми право видавати ліцензію, бо порушено строк, який за законом становить 10 днів», - сказав він. У свою чергу телекомпанія звернулася до суду, який постановив: адміністративний позов задовольнити повністю і зобов'язати Нацраду видати ДКП «ТРК "Київ"» ліцензію на мовлення в МХ-5 у Києві. «Компанія в суді пояснила причини затримки - були об'єктивні причини, тому ми не подавали апеляцію на рішення суду», - додав пан Манжосов.

 

Нагадаємо, що 16 серпня ТРК «Київ» була визнана переможцем конкурсу на мовлення в мережі МХ-5 у місті Києві і мала сплатити 96 тис. 960,00 грн ліцензійного збору.

 

Як писала «Детектор медіа», через несплату ліцензійного збору свої ліцензії на місця в МХ-5 не отримали ПП «Студія Калина» з Новограда-Волинського Житомирської області, яка перемогла в конкурсі в місті Новограді-Волинському, та ПрАТ «Акціонерна радіотелевізійна компанія "Глас"» з Одеси, яка перемогла в конкурсі в місті Одесі, а також у восьми населених пунктах Одеської області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17681
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду