Російська газета «Культура» – на межі банкрутства

1 Листопада 2011
12053
1 Листопада 2011
11:17

Російська газета «Культура» – на межі банкрутства

12053
Російська газета «Культура» – на межі банкрутства

Російська газета «Культура» повідомила, що призупиняє свою діяльність до 17 листопада. Останній номер вийшов 27 жовтня і наразі немає жодних ресурсів, щоб продовжувати випуск видання. Газеті 82 роки, і вона - на межі банкрутства, повідомляє російське «Радіо Свобода».

 

«Газета ‘Культура" зупиняє свою роботу через глибоку фінансову кризу. Автори не отримують гонорарів півтора роки, співробітники редакції не отримують зарплату 7 місяців, оголені найважливіші технічні підрозділи - люди тікають. У газети борги за комунальні, борги типографії. Ресурси - і моральні, і матеріальні - закінчилися. Співробітникам обіцяні збори акціонерів-засновників газети, які відбудуться не раніше 17 листопада. За нашою інформацією, там обговорюватимуть питання не порятунку газети, а її банкрутства. Тож - усім привіт», - ідеться в листі співробітників газети «Культура», поширеному днями.

 

За словами головного редактора газети «Культура» Юрія Белявського, існувати без фінансової підтримки влади видання нині не може. Однак протягом 15 років, доки він є генеральним директором і головним редактором, газета жодної підтримки не отримувала, а існувала за рахунок власних зусиль. В умовах кризи, починаючи з 2008 року, видання покриває лише приблизно 60% своїх витрат. «За рахунок цього накопичуються борги. Неможливо півроку працювати безкоштовно. Терпіння і сили скінчуються», - наголосив він.

 

Якщо редакція не отримає ніяких екстрених коштів, випуск газети від 27 жовтня виявиться останнім.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12053
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду