detector.media
01.11.2011 11:17
Російська газета «Культура» – на межі банкрутства

Російська газета «Культура» повідомила, що призупиняє свою діяльність до 17 листопада. Останній номер вийшов 27 жовтня і наразі немає жодних ресурсів, щоб продовжувати випуск видання. Газеті 82 роки, і вона - на межі банкрутства, повідомляє російське «Радіо Свобода».

 

«Газета ‘Культура" зупиняє свою роботу через глибоку фінансову кризу. Автори не отримують гонорарів півтора роки, співробітники редакції не отримують зарплату 7 місяців, оголені найважливіші технічні підрозділи - люди тікають. У газети борги за комунальні, борги типографії. Ресурси - і моральні, і матеріальні - закінчилися. Співробітникам обіцяні збори акціонерів-засновників газети, які відбудуться не раніше 17 листопада. За нашою інформацією, там обговорюватимуть питання не порятунку газети, а її банкрутства. Тож - усім привіт», - ідеться в листі співробітників газети «Культура», поширеному днями.

 

За словами головного редактора газети «Культура» Юрія Белявського, існувати без фінансової підтримки влади видання нині не може. Однак протягом 15 років, доки він є генеральним директором і головним редактором, газета жодної підтримки не отримувала, а існувала за рахунок власних зусиль. В умовах кризи, починаючи з 2008 року, видання покриває лише приблизно 60% своїх витрат. «За рахунок цього накопичуються борги. Неможливо півроку працювати безкоштовно. Терпіння і сили скінчуються», - наголосив він.

 

Якщо редакція не отримає ніяких екстрених коштів, випуск газети від 27 жовтня виявиться останнім.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY