В Україні зросли тиражі україномовних книг і зменшилися – російськомовних

28 Жовтня 2011
7835
28 Жовтня 2011
11:50

В Україні зросли тиражі україномовних книг і зменшилися – російськомовних

7835
В Україні зросли тиражі україномовних книг і зменшилися – російськомовних

Станом на 24 жовтня 2011 року в Україні видано 14359 друкованих одиниць книг і брошур загальним накладом 26940,8 тис. примірників. Про це йдеться в оновлених статистичних даних Книжкової палати України ім. І. Федорова, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ Держкомтелерадіо.

 

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість виданих книг і брошур зменшилася на 682 друкованих одиниць, або на 4,5%. Водночас загальний тираж виданих книг та брошур збільшився на 219,5 тис. примірників та складає 100,8% у відношенні до загального тиражу за аналогічний період 2010 року. При цьому тираж видань українською мовою зріс на 20,4%, а тираж видань російською мовою зменшився на 26,3%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7835
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пандориум
4583 дн. тому
В Украине читали много и так будет всегда (в отличии от брехунов москалів :) :) )... очень любознательная нация. Читать с печатных страниц или с электронных без разницы... для меня предпочтительно сливать с интернета, что бы не платить. А "Злючці" попутного ветра... можно так просто случайненько самому дебилом малограмотным и главное тупым оказаться, впрочем что есть не удивительно для гада москаля :)...
evvk
4583 дн. тому
2 Пандориум // 30.10.2011 00:10:11 Я не собираюсь разжигать вражду между читающими на русском с теми кто читает на украинском. Если всё будет идти так как сейчас идёт, то скоро читающих вообще скоро меньшинство будет. В Украине по-крайней мере. Что на русском, что на украинском. Мой пост призывал к одному - "Телекритика" как шулер показывает только одну сторону медали ( то что вам нравится), но не показывают другую. Я читаю и на украинском, читал бы на английском (но не знаю его так хорошо), я не ЖЛОБ (воинствующий невежда). Просто если из одного сосуда убыло, то прибыло во второй, ЛИБО разлилось на пол - ушло в электронные носители. А в остальном эта статья сладкая пилюлька для "националистических товарищей", но не как РЕАЛЬНОЕ отображение дел в книгоиздательстве. В Украине при СССР на украинском языке выходили очень много изданий на укр. языке, где 50% точно шло сразу же в макулатуру. ( зато % увеличивается) Если выходит эротический календарь с голой жопой и надпись на укр. языке. - Катруся ( если Катя - то плати дороже) - это как - голая жопа повышает вашу свідомість?
Злой
4584 дн. тому
Вот для таких дебилов как "пандориум" и надо хоть какие-нибудь книжки на мове издавать. Пусть потешиться. Пол страны используют в общении русский язык - все запроданцы и не помнят историю.
Пандориум
4584 дн. тому
Книжки потрібно читати на мові якою розмовляють и розмовляли батьки і діди...Якщо українець........ Якщо запроданець і не памятаеш істрорію... то ти - "evvk"... В любому випадку розвиток технологій - це відображення потреб... а для тлумачення і перекручування дійсності звичайно є одна істинна, як і раніше серед братів - дуля для гада москаля...
evvk
4585 дн. тому
Очень многие купили электронные книги . У меня и ещё 4-х знакомых электронные книги - 3-е читают исключительно на русском, 1-н на обоих... Может "Телекритика" приведёт статистику на каком языке читают на электронных носителях. Результаты думаю где-то в пропорции 85 на 15 в пользу русского. Вот и упала реализация книг на русском.
АННА
4586 дн. тому
Приємна новина.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду