Плагіат у дитячих книжках?

27 Жовтня 2011
17545
27 Жовтня 2011
10:44

Плагіат у дитячих книжках?

17545
У видавництві «Грані-Т» стверджують, що їхню оригінальну серію книжок для дітей «Сучасна дитяча проза» «недолуго й бездарно» наслідують дизайнери видавництва «Ранок»
Плагіат у дитячих книжках?

За п'ять із половиною років у цій серії вийшло друком 46 книжок, 6 із яких було схвалено Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України для позакласного читання в молодшій школі. «Маємо надію, - кажуть у «Гранях-Т», - що відтепер видавництво «Ранок», скопіювавши наш дизайн і формат, гідно триматиме заданий нами високий рівень книговидання. І користуючись нагодою, запрошуємо «ранкових» дизайнерів до нас на майстер-клас. Ми допоможемо їм зробити такі обкладинки, які зовсім не будуть відрізнятися від наших. Наслідують сильних та успішних. А на виставкових стендах Держкомтелерадіо наші книги неодмінно зникають - особливо «кмітливі» відвідувачі виставок їх цуплять. Для нас це не втрата - для нас це успіх!».

 

 

У видавництві «Ранок», що його звинуватили у «бездарному плагіаті», поки що ніяк не реагують на закиди колег.

 

 

«ЛітАкцент»

Ілюстрація - knyzhenya.livejournal.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17545
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Евгений
4224 дн. тому
Плагиат? Как сейчас модно говорить - поржал. ))) Это можно назвать подражанием. И то, с большой натяжкой.
klimeti
4566 дн. тому
А вы хоть знаете, что такое плагиат??? Сначала проконсультируйтесь с юристом в области авторского права, чтобы не писать такой бред. Между прочим, идеи не охраняются авторским правом.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду