«Футбол» став офіційним транслятором української «Прем’єр-ліги»

24 Жовтня 2011
10614
24 Жовтня 2011
18:59

«Футбол» став офіційним транслятором української «Прем’єр-ліги»

10614
Транслюватиме домашні матчі 10 футбольних клубів
«Футбол» став офіційним транслятором української «Прем’єр-ліги»

Телеканал «Футбол» став офіційним транслятором української футбольної «Прем'єр-ліги» (УПЛ) на два сезони. Про це повідомляє пресс-служба каналу, наголошуючи, що «Футбол» заплатив за телевізійні права «рекордну для українського футболу суму».

 

Зазначимо, що до телевізійного пулу УПЛ входять 10 футбольних клубів з 16, що беруть участь у найвищому турнірі чемпіонату України з футболу: «Шахтар» (Донецьк), «Металург» (Донецьк), «Оболонь» (Київ), «Чорноморець» (Одеса), «Карпати» (Львів), «Ворскла» (Полтава), «Іллічивець» (Маріуполь), «Зоря» (Луганськ), «Олександрія» (Олександрія), «Таврія» (Сімферополь).

 

Згідно з придбаними правами телеканал «Футбол» покаже всі домашні матчі перелічених команд. Матчі за участі топ-команд покаже загальнонаціональний телеканал «Україна».

 

«Ми були готові придбати пакет з усіх 16 клубів, але з різних причин не всі вони передали право на трансляцію УПЛ, - відзначив директор каналу «Футбол» Олександр Денисов. - Ексклюзивну можливість транслювати ігри значної частини цих клубів ми придбали за дуже великі гроші. Відповідно, вже з цього сезону десятка клубів пулу отримає дохід. Для нас є дуже важливою співпраця з УПЛ, оскільки український футбол - пріоритет номер один у розвитку нашої спортивної групи телеканалів».

 

Прес-служба телеканалу зауважує, що 10 українських футбольних клубів, що підписали з УПЛ контракт, розділять призовий фонд у розмірі $7 млн за перший сезон (2011-2012 роки). У другому сезоні (2012-2013 роки) сума зросте і становитиме $8 млн.

 

Як писала «Детектор медіа», участь у тендері «Прем'єр-ліги» на придбання пакету телевізійних прав на сезони 2011/2012 рр., 2012/2013 рр., 2013/2014 рр. брали групи каналів «1+1» та «Україна».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10614
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду