«Футбол» планує вийти на самоокупність до 2017 року

2 Грудня 2011
9096
2 Грудня 2011
17:03

«Футбол» планує вийти на самоокупність до 2017 року

9096
«Футбол» планує вийти на самоокупність до 2017 року

Телеканали «Футбол» та «Футбол+» мають вийти на самоокупність упродовж наступних п'яти років. Про це в коментарі «Детектор медіа» сказав директор телеканалу «Футбол» Олександр Денисов.

 

«Коли ми ще не дійшли до Євро-2012, "Футбол" та "Футбол+" стали першими українськими каналами у кабельних мережах на платній основі. Тобто продукт настільки затребуваний, що не канали платять кабельникам, а навпаки - кабельні оператори оплачують отримання сигналу цих каналів у кабельних мережах. Тому канали вже з точки зору комерційної затребуваності себе виправдали. Тепер постає питання зростання прибутків», - сказав він.

 

За його словами, основна частина доходів «Футболу» - це якраз надходження від кабельних та супутникових провайдерів: «Якщо у національного каналу головне джерело надходження - пряма реклама, то в нас вона стоїть не на першому місці. На першому - кабель, на другому - супутник, на третьому - спонсорство, і тільки після цього - прибутки від реклами».

 

Інші спортивні канали ТРК «Україна» має намір запускати лише тоді, коли буде впевнена в їхній незбитковості.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», ТРК «Україна» подавала на цифровий конкурс заявку на телеканал «Спорт».

 

«Ми маємо доростити ці канали до тієї ціни, яка нас влаштовуватиме. Якщо після цього кабельні оператори побачать, що їх абоненти готові ще й оплачувати канал "Спорт", ми його створимо, - сказав Олександр Денисов. - Але невигідно робити канал просто так, щоб за рік зрозуміти, що це збитковий проект і він окрім нас нікому не потрібний і його очікуватиме доля інших каналів на ринку».

 

За його словами, поки що в Україні серед спортивних трансляцій спостерігається інтерес лише до футболу та боксу за участю братів Кличків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9096
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду