detector.media
24.10.2011 18:59
«Футбол» став офіційним транслятором української «Прем’єр-ліги»
Транслюватиме домашні матчі 10 футбольних клубів

Телеканал «Футбол» став офіційним транслятором української футбольної «Прем'єр-ліги» (УПЛ) на два сезони. Про це повідомляє пресс-служба каналу, наголошуючи, що «Футбол» заплатив за телевізійні права «рекордну для українського футболу суму».

 

Зазначимо, що до телевізійного пулу УПЛ входять 10 футбольних клубів з 16, що беруть участь у найвищому турнірі чемпіонату України з футболу: «Шахтар» (Донецьк), «Металург» (Донецьк), «Оболонь» (Київ), «Чорноморець» (Одеса), «Карпати» (Львів), «Ворскла» (Полтава), «Іллічивець» (Маріуполь), «Зоря» (Луганськ), «Олександрія» (Олександрія), «Таврія» (Сімферополь).

 

Згідно з придбаними правами телеканал «Футбол» покаже всі домашні матчі перелічених команд. Матчі за участі топ-команд покаже загальнонаціональний телеканал «Україна».

 

«Ми були готові придбати пакет з усіх 16 клубів, але з різних причин не всі вони передали право на трансляцію УПЛ, - відзначив директор каналу «Футбол» Олександр Денисов. - Ексклюзивну можливість транслювати ігри значної частини цих клубів ми придбали за дуже великі гроші. Відповідно, вже з цього сезону десятка клубів пулу отримає дохід. Для нас є дуже важливою співпраця з УПЛ, оскільки український футбол - пріоритет номер один у розвитку нашої спортивної групи телеканалів».

 

Прес-служба телеканалу зауважує, що 10 українських футбольних клубів, що підписали з УПЛ контракт, розділять призовий фонд у розмірі $7 млн за перший сезон (2011-2012 роки). У другому сезоні (2012-2013 роки) сума зросте і становитиме $8 млн.

 

Як писала «Детектор медіа», участь у тендері «Прем'єр-ліги» на придбання пакету телевізійних прав на сезони 2011/2012 рр., 2012/2013 рр., 2013/2014 рр. брали групи каналів «1+1» та «Україна».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY