Овчаренко пояснює звільнення Бердичевської «зменшенням обсягу роботи»

13 Жовтня 2011
12072
13 Жовтня 2011
16:29

Овчаренко пояснює звільнення Бердичевської «зменшенням обсягу роботи»

12072
Овчаренко пояснює звільнення Бердичевської «зменшенням обсягу роботи»

Головний редактор тижневика «Аргументы и факты Украина» Андрій Овчаренко пояснює звільнення журналіста Марини Бердичевської «зменшенням обсягу роботи» редакції. Про це він повідомив у коментарі «Детектор медіа».

 

Як уже повідомляла ТК, Марина Бердичевська звернулась до Дніпровського районного суду Києва з проханням визнати її звільнення з посади кореспондента тижневика «Аргументы и факты Украина» незаконним. Оскільки, на її думку, порушена низка норм трудового законодавства і скорочення проводилося з єдиною метою - звільнити її.

 

Пан Овчаренко наголосив, що у зв'язку зі зменшеннями обсягів роботи з'явилась необхідність скоротити одну посаду кореспондента.

 

«Я пояснив цю ситуацію Марині і запропонував - альтернативу - звільнитися за власним бажанням. На мою думку, людину з таким формулюванням у трудовій книжці візьмуть на роботу більш охоче, ніж звільнену за скороченням. Однак вона відмовилась, тому я взяв у бухгалтерії наказ і дав його на ознайомлення Бердичевській», - сказав Андрій Овчаренко. Він переконує, що всі вимоги закону були збережені і безпосереднє звільнення відбулося за два місяці.

 

Також, за його словам, у плані значилась низка статей Марини Бердичевської: «Однак вона просто пропала - всі два місяці не з'являлась у редакції. А замість її статей "АиФ" отримав судовий позов».

 

Натомість Марина Бердичевська стверджує протилежне. «04.04.2011 під час бесіди з Овчаренко А.В. останній в усній формі повідомив мені, що розміщувати мої статті на шпальтах газети він не зможе навіть в найближчі 2 місяці, оскільки місця для них немає. Вказане я розцінюю як безпідставне відсторонення мене від роботи, в той час, як я перебувала у штаті тижневика, і відсторонення мене від роботи могло відбутися тільки з підстав, зазначених у статті 46 КЗпП України. Перелік цих обставин є вичерпним і розширювальному тлумаченню не підлягає. Жодна із передбачених законодавством підстав для відсторонення мене від роботи фактично не існувала. Тому відмову Відповідача розміщувати мої статті ще до їх написання я розцінюю як безпідставну, протизаконну, дискримінаційну, таку що грубо порушує гарантовані законом трудові права працівника», - йдеться у її позовній заяві.

 

Саму позовну заяву пан Овчаренко називає «чтивом по-своему занимательным» і висловлює впевненість у тому, що газета цю справу виграє, «оскільки при звільненні Марини Бердичевської підприємство не порушило ніяких законів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12072
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду