Прокуратура не порушуватиме справу за фактами, викритими «Грошима»

12 Жовтня 2011
10564
12 Жовтня 2011
11:18

Прокуратура не порушуватиме справу за фактами, викритими «Грошима»

10564
Щодо проституції в армії
Прокуратура не порушуватиме справу за фактами, викритими «Грошима»

Військові прокуратури Київського та Дарницького гарнізонів відмовили в порушенні кримінальних справ за результатами перевірки фактів, викладених у телепрограмі «Гроші». Про це пише УНІАН з посиланням на департамент преси та зв'язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України. Відмова аргументована відсутністю складу та подій злочину.

 

На цьому органи військової прокуратури завершили перевірки фактів та встановлення наявності випадків, що принижують честь та гідність військовослужбовців, викладених у телепрограмі «Гроші» від 27 вересня телеканалу «1+1».

 

Нагадаємо, журналісти «Грошей» виявили, що у деяких українських військових частинах офіцери «здають» солдат у оренду для надання сексуальних послуг усім бажаючим та отримують за це гроші - від 250 до 500 гривень. За фактом сюжету програми «Гроші» керівництво Генерального штабу Збройних сил України і військова прокуратура Київського гарнізону спільно з Управлінням СБУ проводили перевірки у військових частинах, які було показано.

 

За результатами перевірок військовою прокуратурою Дарницького гарнізону винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину, а військовою прокуратурою Київського гарнізону - постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за відсутністю подій злочину.

 

За інформацією прес-служби Міноборони, журналістка телевізійної програми «Гроші» телеканалу «1+1» намагалася спровокувати солдат строкової служби на надання ними інтимних послуг за гроші. «Усе це вдало зрежисоване дійство записувалося прихованою відеокамерою і потім було подано в ефір як ствердження про нібито існуючу в деяких військових частинах налагоджену систему з надання інтимних послуг солдатами. Більше того, яких нібито командири примушують до цих дій. Не менш "сенсаційно" виглядали аматорські фото і відеоматеріали, які були використані у сюжеті - жоден з них не мав відношення до українського війська», - заявляють у Мінобороні.

 

У свою чергу канал «1+1» у відповідь на заяву Військової прокуратури ще раз наголошує, що факти, показані в сюжеті журналістів програми «Гроші», не були ні придуманими, ані зрежисованими.

 

«Робота журналістів - привертати увагу громадськості до фактів, а судити винних і порушувати кримінальні справи завдання інших відомств. Все, що було показано в програмі "Гроші" відбулося насправді, а чому прокуратура прийняла рішення не порушувати кримінальну справу за цими фактами - не нам судити. Журналісти "Грошей" донесли до громадськості факти. Сподіваємося, це допоможе надалі уникнути подібних інцидентів», - коментує канал «1+1».

 

Також зазначимо, що нещодавно завдяки журналістському розслідуванню, яке проводилося під час підготовки іншого сюжету програми «Гроші», було притягнуто до відповідальності військового, який здавав солдат у найми.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10564
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ZeHer
4587 дн. тому
"Нормальная программа"? Только что вы на вот это скажете, дорогие правдорубы? http://censor.net.ua/forum/591325/yak_blagorodniyi_jurnalst_programi_grosh_deyineka_vdroblya_banditsk_babki#comment_33386271 или вот это. Прсто так и скажите, что рейтингов вам надо! http://reyestr.court.gov.ua/Review/17462483
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду