Моніторинг зовнішньої реклами стане платним для операторів

6 Жовтня 2011
9191
6 Жовтня 2011
14:55

Моніторинг зовнішньої реклами стане платним для операторів

9191
Моніторинг зовнішньої реклами стане платним для операторів

Індустріальний комітет зовнішньої реклами (ІКЗР) щонайменше до кінця року самостійно фінансуватиме галузевий моніторинг і дослідження аудиторії. А потім користувачам даних надаватимуть інформацію лише щодо площин тих операторів, які є членами Комітету чи окремо сплачують за присутність у моніторингу. Про це керівництво ІКЗР повідомило 5 жовтня під час своєї першої офіційної конференції-презентації в Києві.

 

Тобто до кінця року база буде відкритою, а потім комітет хоче перевести її на «госпрозрахунковий» принцип. За таким принципом функціонує телевізійна панель GfK: Індустріальний телевізійний комітет є замовником дослідження телеперегляду, а канали, які не входять до комітету, але хочуть бути в моніторингу, мають сплачувати окремо за входження до панелі. Інші ж канали фігурують у дослідженні як «Інші» (Оther TV), без ідентифікації.

 

За словами директора компанії Doors Consulting (разом з «Комунікаційним альянсом» перемогла у тендері на проведення моніторингу і дослідження аудиторії) Сергія Смоляра, вартість присутності в базі моніторингу становитиме орієнтовно 9 грн на місяць за кожну площину.  

 

Наразі в базі Doors близько 980 операторів. Для того, щоб моніторинг охопив 75-80% ринку, за словами Олега Невельчука («РТМ-Україна»), до 6 операторів - засновників комітету мають приєднатися близько 20 інших великих компаній. Охоплення 75-80%, каже пан Невельчук, дозволить трактувати дані моніторингу і досліджень як загальноринкові.

 

За оцінками засновників ІКЗР, загальна частка ринку (бюджетів зовнішньої реклами) операторів - членов комітету складає близько 45%. Частка рекламных агентств - до 65%.

 

Нагадаємо, до складу засновників ІКЗР увійшли группи й агентства GroupM, Publicis Groupe Ukraine, ADV, Media Systems, Optimum Media Ukraine, Master AD (Aegis Media), а також оператори зовнішньої реклами BigBoard, Perekhid Outdoor, Prime Group, «РТМ-Україна», «Луверс», Gallery.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9191
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду