detector.media
06.10.2011 14:55
Моніторинг зовнішньої реклами стане платним для операторів

Індустріальний комітет зовнішньої реклами (ІКЗР) щонайменше до кінця року самостійно фінансуватиме галузевий моніторинг і дослідження аудиторії. А потім користувачам даних надаватимуть інформацію лише щодо площин тих операторів, які є членами Комітету чи окремо сплачують за присутність у моніторингу. Про це керівництво ІКЗР повідомило 5 жовтня під час своєї першої офіційної конференції-презентації в Києві.

 

Тобто до кінця року база буде відкритою, а потім комітет хоче перевести її на «госпрозрахунковий» принцип. За таким принципом функціонує телевізійна панель GfK: Індустріальний телевізійний комітет є замовником дослідження телеперегляду, а канали, які не входять до комітету, але хочуть бути в моніторингу, мають сплачувати окремо за входження до панелі. Інші ж канали фігурують у дослідженні як «Інші» (Оther TV), без ідентифікації.

 

За словами директора компанії Doors Consulting (разом з «Комунікаційним альянсом» перемогла у тендері на проведення моніторингу і дослідження аудиторії) Сергія Смоляра, вартість присутності в базі моніторингу становитиме орієнтовно 9 грн на місяць за кожну площину.  

 

Наразі в базі Doors близько 980 операторів. Для того, щоб моніторинг охопив 75-80% ринку, за словами Олега Невельчука («РТМ-Україна»), до 6 операторів - засновників комітету мають приєднатися близько 20 інших великих компаній. Охоплення 75-80%, каже пан Невельчук, дозволить трактувати дані моніторингу і досліджень як загальноринкові.

 

За оцінками засновників ІКЗР, загальна частка ринку (бюджетів зовнішньої реклами) операторів - членов комітету складає близько 45%. Частка рекламных агентств - до 65%.

 

Нагадаємо, до складу засновників ІКЗР увійшли группи й агентства GroupM, Publicis Groupe Ukraine, ADV, Media Systems, Optimum Media Ukraine, Master AD (Aegis Media), а також оператори зовнішньої реклами BigBoard, Perekhid Outdoor, Prime Group, «РТМ-Україна», «Луверс», Gallery.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY