У Варшаві представили дослідження «Медіаландшафти країн Східного партнерства»

2 Жовтня 2011
8737
2 Жовтня 2011
10:22

У Варшаві представили дослідження «Медіаландшафти країн Східного партнерства»

8737
Знайомить із медіапростором Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України
У Варшаві представили дослідження «Медіаландшафти країн Східного партнерства»

28 вересня у Варшаві відбулася презентація книги «Медіаландшафти країн Східного партнерства», виданої Єреванським прес-клубом за сприяння Фонду Фрідріха Еберта. Про це ТК повідомили в Академії української преси.

 

«Медіаландшафти» - спільний продукт Єреванського прес-клубу та партнерських організацій: Академії української преси, «Інтерньюз-України», «Ені Несиль»; Білоруської асоціації журналістів; асоціації та радіо «Зелена хвиля», Фонду розвитку ЗМІ (Грузія); Незалежного центру журналістики.

 

Дослідження знайомить із інформаційним простором Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України.

 

При підготовці «Медіаландшафтів» було розроблено єдину структуру і погоджено підходи для всіх розділів, присвячених шести країнам. Ситуацію в кожній країні представлено в дев'яти розділах: «Електронні ЗМІ», «Друковані ЗМІ», «Нові медіа», «Доступ до інформації», «Саморегулювання ЗМІ», «Умови діяльності журналістів», «Міжнародна співпраця», «Діяльність журналістських НУО», «Журналістська освіта».

 

«В огляді відображено як загальні виклики свободи ЗМІ у країнах Східного партнерства - спроби контролювати інтернет, використовувати перехід на цифрове мовлення для подальшої монополізації телеефіру, застосування прихованих форм цензури; так і загрози, які мають "національні особливості" - політичне переслідування опозиційних журналістів, використання законів про дифамацію для економічного тиску на критичні ЗМІ та інше», - зазначено в повідомленні.

 

У презентації книги взяли участь: автори видання - Борис Навасардян (ЄПК), Надін Гогу (Незалежний центр журналістики, Молдова), Оксана Волошенюк (Міжнародний благодійний фонд «Академія української преси»), Аріф Алієв (Об'єднання журналістів Азербайджану «Єні Несиль»), а також директор Департаменту розвитку співпраці Міністерства закордонних справ Польщі Петро Івашкевич, директор Представництва Фонду Фрідріха Еберта в Польщі Кнут Детлефсен, голова Виконавчого комітету Інституту громадських справ Яцек Кухарчик, представники польського експертного співтовариства, міжнародних організацій, журналісти. Основними темами обговорення стали медіаситуація в шести країнах Східного партнерства та стратегія співпраці Європейського Союзу задля подолання цих проблем.

 

З «Медіаландшафтами країн Східного партнерства» можна ознайомитися на веб-сайті ЕПК у розділі «Дослідження» та на сайті Академії української преси (російською та англійською мовами).

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8737
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду