detector.media
02.10.2011 10:22
У Варшаві представили дослідження «Медіаландшафти країн Східного партнерства»
Знайомить із медіапростором Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України

28 вересня у Варшаві відбулася презентація книги «Медіаландшафти країн Східного партнерства», виданої Єреванським прес-клубом за сприяння Фонду Фрідріха Еберта. Про це ТК повідомили в Академії української преси.

 

«Медіаландшафти» - спільний продукт Єреванського прес-клубу та партнерських організацій: Академії української преси, «Інтерньюз-України», «Ені Несиль»; Білоруської асоціації журналістів; асоціації та радіо «Зелена хвиля», Фонду розвитку ЗМІ (Грузія); Незалежного центру журналістики.

 

Дослідження знайомить із інформаційним простором Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України.

 

При підготовці «Медіаландшафтів» було розроблено єдину структуру і погоджено підходи для всіх розділів, присвячених шести країнам. Ситуацію в кожній країні представлено в дев'яти розділах: «Електронні ЗМІ», «Друковані ЗМІ», «Нові медіа», «Доступ до інформації», «Саморегулювання ЗМІ», «Умови діяльності журналістів», «Міжнародна співпраця», «Діяльність журналістських НУО», «Журналістська освіта».

 

«В огляді відображено як загальні виклики свободи ЗМІ у країнах Східного партнерства - спроби контролювати інтернет, використовувати перехід на цифрове мовлення для подальшої монополізації телеефіру, застосування прихованих форм цензури; так і загрози, які мають "національні особливості" - політичне переслідування опозиційних журналістів, використання законів про дифамацію для економічного тиску на критичні ЗМІ та інше», - зазначено в повідомленні.

 

У презентації книги взяли участь: автори видання - Борис Навасардян (ЄПК), Надін Гогу (Незалежний центр журналістики, Молдова), Оксана Волошенюк (Міжнародний благодійний фонд «Академія української преси»), Аріф Алієв (Об'єднання журналістів Азербайджану «Єні Несиль»), а також директор Департаменту розвитку співпраці Міністерства закордонних справ Польщі Петро Івашкевич, директор Представництва Фонду Фрідріха Еберта в Польщі Кнут Детлефсен, голова Виконавчого комітету Інституту громадських справ Яцек Кухарчик, представники польського експертного співтовариства, міжнародних організацій, журналісти. Основними темами обговорення стали медіаситуація в шести країнах Східного партнерства та стратегія співпраці Європейського Союзу задля подолання цих проблем.

 

З «Медіаландшафтами країн Східного партнерства» можна ознайомитися на веб-сайті ЕПК у розділі «Дослідження» та на сайті Академії української преси (російською та англійською мовами).

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY