Журналісти знову посварилися з «Беркутом» перед судом над Тимошенко

27 Вересня 2011
7424
27 Вересня 2011
15:43

Журналісти знову посварилися з «Беркутом» перед судом над Тимошенко

7424
Журналісти знову посварилися з «Беркутом» перед судом над Тимошенко

27 вересня на подвір'ї Печерського суду, де проходило засідання у справі Юлії Тимошенко, відбулася суперечка між правоохоронцями, депутатами і журналістами. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Перед засіданням прихильники Юлії Тимошенко намагалися потрапити у подвір'я Печерського суду. Так, після заїзду автозака з Тимошенко у двір прихильники знесли огорожу, яка стоїть в арці з вулиці Хрещатик.

 

До місця інциденту прибув додатковий наряд «Беркуту», який завадив прихильникам потрапити всередину, в результаті чого відбулася штовханина.

 

Через це не всі журналісти змогли потрапити до будівлі суду. Беркутівці відтіснили їх в куток двору, мотивуючи свої дії необхідністю під'їзду автозаку до будівлі суду.

 

У свою чергу ЗМІ розцінили це як перешкоджання їхній професійній діяльності.

 

Нагадаємо, на початку серпня цього року у бiйцi мiж спецпiдроздiлами МВС i прихильниками Тимошенко на Хрещатику постраждав оператор СТБ Костянтин Богуславський.

 

Також, як писала ТК, 6 липня бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» увірвалися до судової зали Печерського районного суду в Києві, де слухається справа екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, і застосували фізичну силу до журналістів. У зв'язку з цим журналісти вимагали від генерального прокурора України Віктора Пшонки і міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів у Печерському районному суді міста Києва 6 і 7 липня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7424
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду