detector.media
27.09.2011 15:43
Журналісти знову посварилися з «Беркутом» перед судом над Тимошенко

27 вересня на подвір'ї Печерського суду, де проходило засідання у справі Юлії Тимошенко, відбулася суперечка між правоохоронцями, депутатами і журналістами. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Перед засіданням прихильники Юлії Тимошенко намагалися потрапити у подвір'я Печерського суду. Так, після заїзду автозака з Тимошенко у двір прихильники знесли огорожу, яка стоїть в арці з вулиці Хрещатик.

 

До місця інциденту прибув додатковий наряд «Беркуту», який завадив прихильникам потрапити всередину, в результаті чого відбулася штовханина.

 

Через це не всі журналісти змогли потрапити до будівлі суду. Беркутівці відтіснили їх в куток двору, мотивуючи свої дії необхідністю під'їзду автозаку до будівлі суду.

 

У свою чергу ЗМІ розцінили це як перешкоджання їхній професійній діяльності.

 

Нагадаємо, на початку серпня цього року у бiйцi мiж спецпiдроздiлами МВС i прихильниками Тимошенко на Хрещатику постраждав оператор СТБ Костянтин Богуславський.

 

Також, як писала ТК, 6 липня бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» увірвалися до судової зали Печерського районного суду в Києві, де слухається справа екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, і застосували фізичну силу до журналістів. У зв'язку з цим журналісти вимагали від генерального прокурора України Віктора Пшонки і міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів у Печерському районному суді міста Києва 6 і 7 липня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY