«Репортери без кордонів» закликають президента Бурунді скасувати цензуру

24 Вересня 2011
15184
24 Вересня 2011
22:30

«Репортери без кордонів» закликають президента Бурунді скасувати цензуру

15184
«Репортери без кордонів» закликають президента Бурунді скасувати цензуру
Генеральний секретар RSF Жан-Франсуа Жюльяр закликав президента Бурунді (Центральна Африка) Пьєра Нкурунзізі негайно скасувати указ про тимчасове запровадження в країні цензури, повідомляє сайт міжнародної журналістської організаціє. «"Репортери" шоковані нав’язаною вами забороною медіа публікувати, коментувати чи аналізувати події, пов’язані з розслідуванням кривавої розправи в Гутамбі», - зазначається у зверненні до очільника африканської держави. 
 
Нагадаємо, наприкінці минулого тижня бойовики, які прибули з території сусідньої Демократичної Республіки Конго, розпочали стрілянину у гутамбському барі Les Amis («Друзі»). Загинули 36 відвідувачів закладу.
 
Рада національної безпеки Бурунді звинуватила пресу в бажанні «скористатися з ситуації, щоб поширювати безлад, вносити розкол серед населення та підбурювати до протиборства». Підставою для ухвалення рішення щодо запровадження упродовж місяця цензури стали твердження про необхідність «гарантій миру й безпеки»
 
«Затикаючи кляпом свободу преси неможливо забезпечити мир, - наголошують "Репортери". – Навпаки, вам слід сприяти суспільному діалогу та гарантувати суспільству в Бурунді право на інформацію».
 
«Детектор медіа» 
  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15184
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду