detector.media
03.09.2011 14:03
У справі про вбивство Політковської – нова фабула звинувачення
В якості учасників вбивства оглядача «Новой газеты» і правозахисниці Ганни Политковської фігурують нові імена. Згідно новій фабулі звинувачення,   організатором убийвтва журналістки виступав чеченський підприємець Лом-Алі Гайтукаєв, який нині відбуває 15-річний термін за замах на вбивство в Україні в 2006 р. Про це з посиланням на газету «КоммерсантЪ» повідомляє УНІАН. За даними слідства, доручення учасникам групи, створеної для вбивства Політковської, Гайтукаєв віддавав через стільниковий зв`язок із СІЗО.

Як пише «КоммерсантЪ», частково підставою для такої версії стали свідчення колишнього начальника відділення оперативно-пошукового управління ГУВС Москви Дмитро Павлюченкова. Раніше він уклав досудову угоду із слідством і дав докладні свідчення. За це За екс-міліціонеру, якого раніше слідство розглядало у якості організатора вбивства, висунули легше звинувачення.
 
За даними «Комерсанта», в рамках досудової угоди Павлюченков назвав і ім`я можливого замовника вбивства Ганни Політковської, який нині перебуває за межами РФ. Газета зауважує, що Гайтукаєв «не з тих людей, які розмовляють із слідством», тому свідчення Павлюченкова на замовника він не підтвердить.
 
Як повідомляла ТК, раніше, 31 травня в Чечні був затриманий Рустам Махмудов, якого слідство вважає виконавцем убивства Політковської. 
 

Оглядач «Новой газеты» Ганна Політковська була вбита 7 жовтня 2006 року в під'їзді будинку на вулиці Лісовій у Москві. Її тіло з вогнепальними пораненнями виявила в ліфті сусідка, поряд знайдено пістолет Макарова і чотири гільзи. Прокуратура Москви порушила кримінальну справу за статтею «вбивство».

 

Нагадаємо, Московський окружний військовий суд виніс виправдувальний вирок усім чотирьом обвинуваченим у справі про вбивство Ганни Політковської - Павлу Рягузову, Сергію Хаджікурбанову і братам Джабраїлу та Ібрагиму Махмудовим.

 

У березні 2009 Генеральна прокуратура Російської Федерації оскаржила вирок у справі про вбивство журналістки.
 
«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY