ГПУ виявила тисячі порушень виконання місцевою владою закону про доступ до інформації

30 Серпня 2011
11321
30 Серпня 2011
15:41

ГПУ виявила тисячі порушень виконання місцевою владою закону про доступ до інформації

11321
ГПУ виявила тисячі порушень виконання місцевою владою закону про доступ до інформації

Генпрокуратура виявила порушення виконання місцевою владою закону «Про доступ до публічної інформації». Про це повідомляє сайт ГПУ.

 

За наслідками перевірок прокурорами внесено 1918 приписів та подань про усунення виявлених порушень закону, принесено 37 протестів, відносно винних у невиконанні цього закону посадових осіб порушено 117 дисциплінарних та адміністративних проваджень.

 

На цей час притягнуто до відповідальності 39 посадовців.

 

Зокрема, ГПУ з'ясувала, що всупереч вимог закону в органах державної влади та місцевого самоврядування відсутні спеціальні місця для роботи запитувачів з документами, не призначено відповідальних осіб для забезпечення доступу до публічної інформації, а там, де такі особи призначені, з ними не проведені відповідні навчання.

 

«У державних установах, де проводилися перевірки, не забезпечено оприлюднення інформації, передбаченої чинним законодавством. Перевірками виявлено факти порушення строків при наданні інформації на запити та неправомірної відмови у її наданні», - сказано у повідомленні ГПУ.

 

Нагадаємо, закон «Про доступ до публічної інформації» набув чинності 9 травня 2011 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду