detector.media
10.08.2011 12:31
Роднянський вклав до $10 млн в онлайн-ігри

Підрозділ холдингу Олександра Роднянського AR Films AR Games придбав 25% компанії Syncopate, розробника та оператора ігрової платформи GameNet і російськомовних комп'ютерних ігор. Про цю угоду компанії повідомили у спільному прес-релізі, пишуть «Ведомости».



«У виробництві фільмів та ігор багато спільного, це бізнес створення та дистрибуції контенту, він мені зрозумілий, я можу допомогти компанії з творчою та фінансовою експертизою проектів. Багато фахівців, які беруть участь у виробництві кіноконтенту, - сценаристи, режисери і т. д. - могли би бути корисними і у виробництві ігор», - пояснив Роднянський.

 

За словами продюсера, поки про глибоку синергію кіновиробництва та індустрії онлайн-розваг не йдеться, але межі між цими видами бізнесу стираються. Як розповів Роднянський, на першому етапі AR Games вклала в Syncopate менше $10 млн.



Syncopate створели наприкінці 2010 року Олег Самбікін, Ілля Веригін і Василь Медведєв, котрі пішли з російської компанії - розробника ігор Innova Systems.



«Ми очікуємо, що участь у нашому бізнесі відомого на медіаринку експерта відкриє нові можливості для розвитку», - коментує співвласник і президент Syncopate Олег Самбікін. Наразі у портфелі компанії чотири гри, в найближчі півтора року має бути випущено ще не менше десяти.



Як говорить Самбікін, комерційне використання продуктів компанії почалося тільки в цьому році, тому за його підсумками Syncopate розраховує отримати виручку на рівні $5 млн, а в 2012 - $30-35 млн. Весь ринок клієнтських комп'ютерних онлайн-ігор він оцінює в $280 млн, а браузерних - в $100 млн у 2011 році. Як мінімум до кінця 2015 обсяг ринку комп'ютерних онлайн-ігор буде рости на 25-30% в рік, очікує президент Syncopate.



За оцінкою співробітника ігрового департаменту Mail.ru Group, для створення стійкого оператора онлайн-ігор потрібно близько $10 млн. Наприклад, вартість запуску комп'ютерної гри - до $1 млн на проект, включаючи маркетингові витрати в кілька сотень тисяч доларів на місяць.

 

Нагадаємо, нещодавно AR Films вклала $ 12 млн. у голівудську карину Біллі Боба Торнтона Jayne Mansfield`s Car («Машина Джейн Менсфілд»), а у квітні цього року вона придбала за 7,5-10 млн євро 51% німецької A Company, дистриб'ютора західного кіно в країнах Східної Європи.

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY