«Футбол» звернувся до прокуратури через побиття журналіста охоронцем «Динамо» (+коментар «Динамо»)

29 Липня 2011
14715
29 Липня 2011
19:07

«Футбол» звернувся до прокуратури через побиття журналіста охоронцем «Динамо» (+коментар «Динамо»)

14715
«Динамо» стверджує, що журналіста каналу «Футбол» зачепив не охоронець, а друг футболіста
«Футбол» звернувся до прокуратури через побиття журналіста охоронцем «Динамо» (+коментар «Динамо»)

Телеканал «Футбол» звернувся до прокурора міста Києва Анатолія Мельника за тим, щоб міська прокуратура перевірила законність дій охоронця стадіону «Динамо» ім. Лобановського, який вдарив журналіста Ігоря Бурбаса, і дала правову оцінку порушення законодавства про інформацію і права журналістів.

 

Також канал звернувся до Індустріального телевізійного комітету як найбільшої галузевої асоціації і закликав його «виступити у підтримку конституційних гарантій прав журналістів не тільки каналу "Футбол", а й журналістів інших українських телеканалів, які мають отримати можливість вільно і безперешкодно висвітлювати футбольні події і надавати вболівальникам максимально повну інформацію».

 

Копію звернення за підписом співробітників каналу надіслано також до Кабінету Міністрів, Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, Національної спілки журналістів України та редакції «Детектор медіа».

 

Телеканал «Футбол» нагадує, що 26 липня на стадіоні «Динамо» ім. Лобановського відбувався матч між командами «Динамо» та «Рубін». Після матчу, коли журналіст Ігор Бурбас записував інтерв'ю з гравцями, охоронець дозволяв собі брутальну лексику, штовхав журналіста та обладнання, а потім вдарив журналіста. «Свідками неадекватної поведінки охоронця у спеціально відведеному місці саме для роботи ЗМІ були кілька журналістів інших телеканалів та газет», - зазначають на каналі.

 

Сам Ігор Бурбас уже звернувся із заявою щодо вчинення стосовно нього хуліганських дій з боку охорони клубу до органів внутрішніх справ України.

 

«Ми, журналісти та співробітники каналу "Футбол", звертаємо увагу української влади, народних депутатів України, прокуратури, колег-журналістів та працівників телеіндустрії на те, що в час, коли вся країна готується до "Євро-2012", персонал одного з найвідоміших стадіонів України поводить себе зухвало по відношенню до представників ЗМІ. Протиправні дії охоронця також демонструють непрофесіоналізм в організації роботи динамівської арени», - йдеться у зверенні.

 

Тим часом керівник відділу зв'язків з громадськістю футбольного клубу «Динамо» Микола Несенюк у коментарі «Детектор медіа» заявив, що журналіста зачепив не охоронець стадіону, а друг футболіста Мілоша Нінковича. При цьому, за його словами, інцидент стався не в мікс-зоні, де журналісти мають записувати коментарі футболістів, а на автостоянці.

 

«Ми провели внутрішнє розслідування, переглянули відео каналу "Футбол". Те, що показано на відео, відбулося не у мікс-зоні, у якій за регламентом Ліги чемпіонів спілкуються журналісти з футболістами, а на автостоянці. Тобто вони першими порушили регламент і побігли за футболістом Нінковичем на стоянку. Біля Нінковича була людина. Ця людина не є працівником клубу, він є другом футболіста. Журналісти кажуть, що в нього на футболці була емблема "Динамо", але ця емблема на стадіоні в кожного другого», - зазначив пан Несенюк.

 

Окрім цього, на думку речника «Динамо», журналіста не били, а лише зачепили. «Я кілька разів передивився відео, але не побачив удару. Ця людина легенько зачепила його за спину. Якщо це називається побиттям, то журналісти, які ходять на суд над Тимошенко, повинні вже на інвалідність подавати», - наголосив він.

 

За його словами, зараз «Динамо» вживає заходів, щоб надалі уникнути присутності в неналежному місці біля футболістів будь-яких осіб.

 

Сюжет журналістів телеканалу News One, які були свідками події:

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14715
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
камераман
4652 дн. тому
закрыть передачу "футбольный уик-энд" за использование информационного пространства для дачи заведомо ложных и однобоких сведений!!!!! денисов лжец!!!!!! и к журналистике не имеет никакого отношения.... главная цель передачи - обос..ать фк "динамо киев", а также обоих суркисов.... это видно невооруженным взглядом!!!!
Глядач
4654 дн. тому
Несенюк, як завжди, бреше! Кожен футбольний журналіст підтвердить, що цей динамівський "охоронець" не один рік працює в "Динамо". Він не лише футболістів проводжає до стоянки (ПОСТІЙНО АНДРІЯ ШЕВЧЕНКА), він буває на усіх відкритих тренуваннях команди! ба, більше, він відповідає за кімнату, в якій знаходяться камери тв-каналів, які не мають прав на зйомки матчів "Динамо" в Лізі Чемпіонів. І всі журналісти добре знають його нахабність і зверхність. Бидло-бидлом! а тут виявляється, він, раптом, став другом Нінковича. а Мілош хоч знає, що в нього такий друг? Сумніваюсь. Але точно знаю, що цього горе-охоронця знає Євген Хачеріді!!! Підозрюю, це він притягнув цього мурмила до "Динамо" . А звати його Ігор. от тільки прізвища не пам"ятаю. Тепер він сидітиме якщо не на нарах, то лише на трибуні...
ЯВасУмоляю
4654 дн. тому
То, что динамовские охранники потеряли совесть - не новость. Я рад, что хоть Футбол начал кампанию по борьбе с этим хамством!
Ничего там не было
4654 дн. тому
Абсолютно! Это пиар, причем неудачный.
fcw
4655 дн. тому
История не стоит выеденого яйца....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду