НТКУ купить у MacHouse техніки на 54 млн грн

28 Липня 2011
13066
28 Липня 2011
15:22

НТКУ купить у MacHouse техніки на 54 млн грн

13066
На повне технічне переоснащення потрібні $89 млн
НТКУ купить у MacHouse техніки на 54 млн грн

Національна телекомпанія України (НТКУ) за результатами тендеру 25 липня уклала угоду з ТОВ «Мак Хаус» (MacHouse ) на закупівлю за кошти державного бюджету одного комплекту радіо- і телевізійної передавальної апаратури вартістю 54 млн грн. Про це повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

 

Технічний директор НТКУ Валерій Вергелесов розповів «Детектор медіа», що йдеться про перший етап технічного переоснащення телекомпанії. За цим тендером будуть придбані автоматизована ефірна апаратна, цифровий безплівковий архів, система управління даними Media Access Management (система, яка дає змогу журналістові переглядати з будь-якого комп'ютера матеріали з архіву) та центральна матриця (комутаційний пристрій, який приймає відеосигнали та розподіляє її необхідним користувачам).

 

За словами пана Вергелесова, це обладнання необхідне для створення автоматизованого мовленнєвого комплексу, який видаватиме інформацію за плей-листом. Устаткування підтримує стандарт високої чіткості зображення (HD), хоча телекомпанія поки що продовжить мовити в стандартній чіткості (SD).

 

На виготовлення замовленої техніки має піти близько трьох місяців. Технічний директор НТКУ сподівається, що до нового року обладнання вже запрацює.

 

«Це найнеобхідніша частина обладнання, те, без чого жити вже неможливо. Але ми сподіваємося довести технічне переоснащення до кінця. Адже в деяких наших апаратних техніка ще 1969 року випуску, яка більше ремонтується, ніж працює. Закуповуючи нове обладнання, ми перестрибуємо одразу декілька поколінь техніки», - каже пан Вергелесов і нагадує, що останнє технічне оновлення в НТКУ відбувалося в 1994-1996 роках за кошти японського кредиту, коли були придбані камери Sony.

 

Наступними етапами переоснащення повинні стати заміна монтажних апаратних і закупівля безплівкових камер ТЖК (тележурналістських комплексів), а також встановлення системи безперешкодного електроживлення (в НТКУ наразі є лише система резервування). Також НТКУ хотілося б оновити ПТС, які працюють ще від часів Олімпіади 1980 року.

 

За оцінкою Валерія Вергелесова, на повне переоснащення НТКУ необхідно $89 млн. Для прикладу, каже він, річний бюджет німецької телекомпанії ZDF на переобладнання становить близько $100 млн.

 

Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф додав, що оновлення «парку» телекамер, а також зведення апаратних у єдиний комплекс на одному поверсі телецентру - у планах НТКУ на цей рік. Він також нагадав, що німецький мовник ARD безкоштовно надав НТКУ вживане технічне обладнання вартістю 4 млн євро (близько 46 млн грн). «І їхня стара техніка для нас - гіпернова. Адже в нас за останні шість років на техніку грошей взагалі не виділялося», - зазначив керівник телекомпанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13066
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрей
4166 дн. тому
МакХаус как обычно ВПАРИТ что-то и потом плавно съедет с темы, проходили уже это
злой
4621 дн. тому
опять покупают всякое дерьмо
сапфир
4670 дн. тому
скорее бы все прикупилил и взяли первое место.Круто быть за год с последнего места на первом.И хорошее оборудование в это м играет очень важную роль.
ларри
4670 дн. тому
Епрст. 54 миллиона, а областные ток в нищете! Закупите и огтрк макхаузы. Или хотя бы юзанную технику свою дайте!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду