НТКУ досі не отримала грошей на російський супутник, технічне переоснащення і погашення боргів

20 Травня 2010
14932
20 Травня 2010
12:20

НТКУ досі не отримала грошей на російський супутник, технічне переоснащення і погашення боргів

14932
НТКУ досі не отримала грошей на російський супутник, технічне переоснащення і погашення боргів

Нове керівництво НТКУ надало спеціальний інвестиційний план, який передбачав виділення телекомпанії додаткових 69,1 мільйонів гривень. Про це ідеться в повідомленні прес-служби компанії.

 

Згідно з повідомленням, ці кошти потрібні зокрема на технічне переоснащення телеканалу.

 

«Обладнання, яке сьогодні використовується НТКУ, катастрофічно застаріло і фактично повністю вичерпало свій ресурс, як результат якість сигналу НТКУ є найгіршою серед українських телеканалів. В інвестиційний план була закладена купівля системи автоматизації мовлення і виробництва, системи автоматизованого архівування відеоматеріалів на 30,000 годин, 24 камерних комплектів для відеозйомки (ТЖК), 24 відеомонтажних апаратних, 3 дизайнерських станцій для виробництва телевізійної графіки, 3 апаратних зведення звука, 2 з необхідних 10 студійних комплексів з повним оснащенням (АСБ) тощо», - пише прес-служба.

 

Також передбачалося, що додаткове фінансування піде на виконання домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до Російської Федерації 5 березня 2010 року, згідно з якими Україна буде представлена в інформаційному просторі Росії завдяки супутниковій трансляції програм «Першого Національного» в пакеті НТВ+. Для реалізації цього проекту НТКУ необхідно виділити близько 9,1 мільйонів гривень.

 

Окремим питанням нового керівництва стало погашення боргів минулих періодів НТКУ в сумі 11,6 мільйонів гривень, які виникли через підвищення тарифів на здійснення трансляцій Концерном РРТ.

 

«На жаль, станом на кінець травня Національна телекомпанія України не отримала не тільки необхідного обсягу фінансування, але й коштів з підготовленого інвестиційного плану», - ідеться в повідомленні компанії.

 

Зважаючи на утруднення з фінансовим забезпеченням, керівництво НТКУ звернулося за допомогою до віце-прем'єр-міністра України Володимира Семиноженка. Учора про те, що питання коштів для НТКУ вирішено, пан Семиноженко заявив під час прес-конференції щодо старту  проекту «Телеакадемія», окремо зазначивши, що ідеться про суму у 8 млн доларів.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14932
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду