Прокуратура вирішить, чи порушувати справу про перешкоджання професійній діяльності кореспондентів «1+1»

13 Липня 2011
12163
13 Липня 2011
17:34

Прокуратура вирішить, чи порушувати справу про перешкоджання професійній діяльності кореспондентів «1+1»

12163
Прокуратура вирішить, чи порушувати справу про перешкоджання професійній діяльності кореспондентів «1+1»

Прокуратура проводить перевірку і прийматиме рішення чи порушувати справу за статтею 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) щодо діяльності підпільних гральних клубів та затримання знімальної групи «1+1». Про це ТК повідомив журналіст «1+1» Олексій Кутєпов.

 

Як вже повідомляла ТК, 12 липня у гральному клубі на житловому масиві Осокорки був затриманий журналіст проекту розслідувань «Особиста справа» Олексій Кутєпов та оператор, які знімали сюжет про  підпільні гральні клуби.

 

«Коли ми приїхали, зайшли з відкритою камерою і розпочали зйомку, на камеру Анатолій Шарій розказував, як він прийшов до закладу і зіграв. Співробітники цього закладу побачили, що ведеться зйомка, вони вимкнули усі прилади усе потухло і гравці вийшли із зали. До нас підійшов чоловік, який погодився говорити без камери, назвався Дмитром і сказав прямо: "Сколько вам надо дать денег, что бы вы отсюда ушли и потеряли из виду это заведение?"», - сказав Олексій Кутєпов.

 

Журналісти від цієї пропозиції категорично відмовились і попередили чоловіка про те, що підкуп є кримінальним злочином. «Також він сказав, що якщо ця розмова щодо грошей десь спливе "разное может случиться". Мій колега Костянтин Голубчик перепитав, чи це є погрозою, але цей Дмитро нічого не відповів і зник», - сказав журналіст. Потім виявилося, що двері зачинені і знімальну групу впродовж двох годин до приїзду міліції не відпускали. 

 

Правоохоронці відкрили двері до зали, де перебували кореспонденти, з чорного входу. У зв'язку з цим, як розказав Олексій Кутєпов, наразі проводиться внутрішнє розслідування, щоб з'ясувати, яким чином співробітники міліції отримали ключ від чорного входу будівлі.

 

Внаслідок цього інциденту вчора була порушена кримінальна справа за статтею 203 (зайняття забороненими видами господарської діяльності). Чи буде порушуватись окрема справа за 171, за словами начальника прес-служби київської міліції Володимира Поліщука, як повідомив ТК Олексій Кутєпов, вирішується.

 

Також, за його словами, проводиться перевірка спроб підкупу журналістів.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Детектор медіа»
 

Скріншоти надані Олексієм Кутєповим

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12163
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду