Кулиняк обіцяє збільшення на 50% державного фінансування кіно

7 Липня 2011
14187
7 Липня 2011
14:09

Кулиняк обіцяє збільшення на 50% державного фінансування кіно

14187
Кулиняк обіцяє збільшення на 50% державного фінансування кіно

Державне фінансування кіновиробництва планується збільшити щонайменше на 50%, порівняно з бюджетом минулого року. Про це заявив міністр культури Михайло Кулиняк на прес-конференції 7 липня, коментуючи заяву президента України Віктора Януковича про посилення державного фінансування українського кіно у 2012 році.

 

«Ми будемо закладати більше коштів на наступний рік, і я впевнений, разом з цими преференціями, які вже дані президентом і державою для кінематографу, ми повинні отримувати результати і знімати це кіно... Я не можу сказати в абсолютних цифрах, ми побачимо, який обсяг нових заявок прийде, який буде обсяг кіносценаріїв, подивимося на обрахунки, які будуть затрати... Поки що на відсотків 50 як мінімум бюджет буде збільшено», - говорить міністр.

 

Нагадаємо, у 2011 році на підтримку кіновиробництва з державного бюджету було виділено 122,6 млн. гривень.

 

Також Михайло Кулиняк нагадав, що наразі змінено систему відбору кіносценаріїв для формування державної програми виробництва та розповсюдження фільмів.

 

Як писала ТК, до 15 липня можна подавати кінопроекти для формування Програми виробництва та розповсюдження фільмів на 2011-2012 рік у Державне агентство України з питань кіно. «У результаті експертна рада буде публічно приймати нові кіносценарії для кіновиробництва. Все це в сумі нам має дати те, що з'являться нові українські фільми», - розповідає пан Кулиняк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14187
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду