Рада не захотіла скасувати ліцензування послуг з технічного обслуговування телерадіомереж

5 Липня 2011
8688
5 Липня 2011
14:04

Рада не захотіла скасувати ліцензування послуг з технічного обслуговування телерадіомереж

8688
Рада не захотіла скасувати ліцензування послуг з технічного обслуговування телерадіомереж

5 липня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов доступу на ринок телекомунікаційних послуг» (законопроект № 7031) у редакції, що не передбачає скасування ліцензування послуг з технічного обслуговування телерадіомереж. За ухвалення в другому читані і в цілому проголосували 246 народних депутатів.

 

Як писала ТК, законопроект № 7031 з-поміж іншого передбачав скасування ліцензування такого виду діяльності, як надання послуг з технічного обслуговування і експлуатації телекомунікаційних мереж, мереж ефірного теле- та радіомовлення, проводового радіомовлення.

 

Однак парламент прийняв законопроект у редакції, підготовленій Комітетом з питань транспорту і зв'язку, яка залишила чинною норму про ліцензування цих видів діяльності у статті 42 закону «Про телекомунікації».

 

Водночас закон скасовує ліцензування діяльності з надання в користування каналів електрозв'язку.

 

Перед ухваленням закону Телекомунікаційна палата України зверталася до комітетів Верховної Ради з проханням повернутися до редакції законопроекту, прийнятої в першому читанні та просила скасувати ліцензування надання послуг технічного обслуговування та експлуатації телемереж.

 

«Якщо говорити про надання послуг з технічного обслуговування мереж, то така діяльність не шкодить довкіллю та не потребує використання обмежених ресурсів, а значить, не потребує такого виду регулювання, як ліцензія», - зазначав директор Телекомпалати Костянтин Грицак.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8688
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду