ІнАУ: реальна інтернет-аудиторія України становить до 17 млн

1 Липня 2011
18152
1 Липня 2011
14:30

ІнАУ: реальна інтернет-аудиторія України становить до 17 млн

18152
ІнАУ: реальна інтернет-аудиторія України становить до 17 млн

Проникнення послуги доступу в інтернет за підсумками 2011 року досягне 37-40%. Такий прогноз озвучила голова правління Інтернет-асоціації України (ІнАУ) Тетяна Попова, повідомляє «Громадський простір».

 

За словами пані Попової, реальна аудиторія інтернет-користувачів в Україні, якщо враховувати дітей молодших 15 років, які не фігурують у дослідженнях маркетологів, становить до 17 млн.

 

За даними компанії InMind, чисельність українців у віці 15 років і старше, що використовують інтернет не рідше одного разу на місяць, зросла до 35%, порівняно з 33% наприкінці 2010 року. В абсолютних показниках українська інтернет-аудиторія становить 13,9 млн користувачів.

 

«При цьому можна очікувати подальшого продовження зростання аудиторії. Основними його драйверами стане зростання проникнення мобільного інтернету і популярності гаджетів і сегмент приватних домогосподарств», - вважає Тетяна Попова.

 

Загальна кількість абонентів широкосмугового доступу в інтернет за підсумками першого кварталу 2011 року склала близько 3,93 млн, з яких 3,4 млн - домашні користувачі. За оцінками iKS-Consulting, рівень проникнення широкосмугового доступу в Україні досяг 19,3% від загальної чисельності домогосподарств - зростання показника за квартал склало 1,8 процентних пункту.

 

Нагадаємо, нещодавно компанія InMind запустила п'ятитисячну медіа-панель у рамках проекту соціологічного дослідження інтернет-аудиторії України, яке проводиться на замовлення ІнАУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18152
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду