«Інтер» покаже фільм Цаплієнка о другій ночі

30 Червня 2011
10357
30 Червня 2011
15:25

«Інтер» покаже фільм Цаплієнка о другій ночі

10357
«Інтер» покаже фільм Цаплієнка о другій ночі

10 липня на «Інтері» відбудеться прем\'єра документального фільму власного виробництва «Сповідь ката». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Автор сценарію - Андрій Цаплієнко, режисер картини - Олег Карнасюк.

 

Показ стрічки почнеться о 2.05. Проект розповідатиме про таємниці виконання смертної кари у в\'язницях, зокрема в СРСР у радянські часи. «Головний  кат», який розкрив журналістам свої таємниці, - виконавець смертних вироків Олег Алкаєв, який керував групою виконавців у першому білоруському СІЗО у Мінську. Він здійснив 134 смертні вироки.

 

У фільмі реконструйовані місця страт, життя в\'язнів у ізоляторі в очікуванні страти.

 

Опонентами Олега Алкаєва у стрічці виступатимуть двоє засуджених до смерті: Анатолій Височин, засуджений за вбивство трьох людей, і Чарльз Худ, який отримав смертний вирок за вбивство у штаті Техас. Знімальна група взяла у нього інтерв\'ю після того, як виконання страти відкладалось двічі.

 

«Найгірше - очікування, коли людина чекає у такому стані. Тут, кажуть, не так страшна смерть, адже вона миттєва, страшніше за все - очікування. Про що думали перед стратою? Як будуть розстрілювати, як зайдуть та як надягнуть наручники чи як поведуть і де будуть розстрілювати, - згадує Височин. - Одні кажуть, що по коридору ведуть і стріляють у  голову, щоб людина не очікувала. Інші розповідали, що у камеру заводять і там за ширмою стріляють у потилицю. І тільки одна у голові крутиться думка - як це буде...».

 

У прес-службі телеканалу вибір такого пізнього слоту для прем\'єри стрічки не коментують.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду