detector.media
30.06.2011 15:25
«Інтер» покаже фільм Цаплієнка о другій ночі

10 липня на «Інтері» відбудеться прем\'єра документального фільму власного виробництва «Сповідь ката». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Автор сценарію - Андрій Цаплієнко, режисер картини - Олег Карнасюк.

 

Показ стрічки почнеться о 2.05. Проект розповідатиме про таємниці виконання смертної кари у в\'язницях, зокрема в СРСР у радянські часи. «Головний  кат», який розкрив журналістам свої таємниці, - виконавець смертних вироків Олег Алкаєв, який керував групою виконавців у першому білоруському СІЗО у Мінську. Він здійснив 134 смертні вироки.

 

У фільмі реконструйовані місця страт, життя в\'язнів у ізоляторі в очікуванні страти.

 

Опонентами Олега Алкаєва у стрічці виступатимуть двоє засуджених до смерті: Анатолій Височин, засуджений за вбивство трьох людей, і Чарльз Худ, який отримав смертний вирок за вбивство у штаті Техас. Знімальна група взяла у нього інтерв\'ю після того, як виконання страти відкладалось двічі.

 

«Найгірше - очікування, коли людина чекає у такому стані. Тут, кажуть, не так страшна смерть, адже вона миттєва, страшніше за все - очікування. Про що думали перед стратою? Як будуть розстрілювати, як зайдуть та як надягнуть наручники чи як поведуть і де будуть розстрілювати, - згадує Височин. - Одні кажуть, що по коридору ведуть і стріляють у  голову, щоб людина не очікувала. Інші розповідали, що у камеру заводять і там за ширмою стріляють у потилицю. І тільки одна у голові крутиться думка - як це буде...».

 

У прес-службі телеканалу вибір такого пізнього слоту для прем\'єри стрічки не коментують.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY